Liga 1

ASA, lider temporar dupa victoria cu Pandurii

Victoria inregistrata de ASA Tirgu Mures, duminica, scor 2-1 cu Pandurii, a propulsat-o pe nou-promovata pe prima pozitie a clasamentului pana la incheierea intalnirii dintre Universitatea Cluj si Steaua, programata de la ora 21:00. Mircea Axente a inscris golul victoriei muresenilor, dupa ce Claudiu Bumba (10) si Mihai Roman (44), din penalti, punctasera in prima repriza.

Muresenii au avut un start ideal de meci, dupa ce Claudiu Bumba, angajat de Zicu in marginea careului advers, l-a driblat pe Gliwa si a inscris in poarta ramasa goala pentru 1-0.

La mijlocul reprizei, formatia condusa de Liviu Ciobotariu a primit o adevarata lovitura in perspectiva pregatirii partidei cu Steaua, de la mijlocul saptamanii viitoare. Marius Constantin a incasat cel de-al 7-lea avertisment in acest campionat si va "sta" in derbi.

Lovitura libera rezultata putea fi convertita in gol de Dan Nistor, al carui sut a ocolit de putin vinclul din stanga.

Apoi, Gliwa a fost pus in dificultate de Laszlo Sepsi, care a trimis puternic de la aproximativ 25 de metri. Polonezul din poarta Pandurilor a respins cu bratul drept.

Inainte de pauza, Mihai Roman a trimis in bara din lovitura libera. Dan Nistor a urmarit pe respingere si a fost busculat in careu de Bumba. Acelasi Mihai Roman a transformat penaltiul acordat, stabilind scorul primei parti, 1-1.

Introdus de doua minute pe teren, Mircea Axente (58) a profitat de un cadou facut de stoperul Cordos si l-a lobat pe Gliwa pentru 2-1.

Zece minute mai tarziu, Ioan Hora a ratat incredibil din cativa metri, dupa un serviciu perfect primit din banda de la Claudiu Voiculet. Asta dupa ce, in prelungirile primei reprize, acelasi Hora nu a fost capabil sa concretizeze intr-o situatie iminenta de gol.

Claudiu Bumba a trecut pe langa dubla, in minutul 83, la o noua pasa pe culoar primita de la Ianis Zicu.

Gorjenii au sperat pana la final la obtinerea unui punct, dupa ce Ianis Zicu a ratat incredibil singur cu Gliwa. Mijlocasul lui ASA a reluat in bara din dreapta, ca mai apoi mingea sa izbeasca si stalpul opus.

ASA: Stancioiu - Hanca, M. Constantin, Bejan, Sepsi - Gorobsov (G. Muresan 51, Gonzalez 71), Voiculet - Hora, Zicu, Bumba - Manolov (M. Axente 56)
Rezerve: Viciu, Amauri, Muresan, Gonzalez, Axente, Goga, Balaur
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Pandurii: Gliwa - Ungurusan, Cordos, Vasiljevic, Momcilovic - Anton (Mrzljak 89), Elton (Eric 71), Nistor - Radut, M. Roman, Nicoara (Shalaj 62)
Rezerve: Mingote, Buleica, Eric, Sandru, Grecu, Mrzljak, Shalaj
Antrenor: Eduard Iordanescu

Arbitru: Catalin Popa (Pitesti)

Cartonase galbene: M. Constantin 21, Hora 32/ Gliwa 32, M.Roman 60, M. Radut 61, B. Ungurusan 66, Vasiljevic 78

Cartonase rosii: -

Stadion: Trans-Sil (Tirgu Mures)

Spectatori: 7000



ASA, lider temporar dupa victoria cu Pandurii