Liga 1

ASA invinge Ceahlaul la scor de neprezentare

ASA Tirgu Mures ramane pe ultima treapta a podiumului, dupa victoria cu 3-0 inregistrata impotriva Ceahlaului Piatra Neamt, luni seara, in penultimul meci al etapei a 19-a din Liga 1. Claudiu Bumba si Ianis Zicu au inscris in prima repriza pentru formatia gazda, Ousmane N'Doye trecandu-si numele pe tabela la putin timp dupa reluarea jocului. Ceahlaul a incheiat meciul cu un om mai putin. Buden a fost eliminat, in minutul 73.

Jucatorii Ceahlaului au aratat inca din primele minute ca nu au glumit declarand ca vin la Tirgu Mures pentru a obtine punct sau puncte. Avea sa fie insa un simplu foc de paie pentru nemteni.

Prima ocazie le-a apartinut gazdelor, prin Bumba, al carui sut din interiorul careului nu si-a gasit tinta.

Muresenii aproape ca au rezolvat meciul in minutele 27 si 30, dupa golurile inscrise de Bumba si Zicu. In prima faza, Bumba a pus latul din 7-8 metri la o minge asezata pe tava de bulgarul Manolov, ca mai apoi fostul dinamovist sa inscrie pentru 2-0 cu o executie necrutatoare din zona punctului cu var.

Prima repriza s-a incheiat cu alte doua ocazii la poarta lui Calancea, greu incercat de Sepsi (38) si senegalezul Ousmane N'Doye (43).

Imediat dupa reluare, N'Doye a ajuns la cota "8" in Liga 1. Inchizatorul lui ASA a trecut usor de Alexandru Ichim si l-a invins pe Calancea cu o executie plasata la coltul lung.

Cu un sfert de ora inainte de final, Ceahlaul a ramas in inferioritate numerica. Buden a incasat doua cartonase galbene intr-un interval de cateva minute.

Introdus in minutul 81 pe teren, Mircea Axente a irosit o ocazie rarisima, singur cu Calancea, la o pasa ideala primita din partea lui Bumba. Tot Axente a fost si la originea altor faze incinse la poarta Ceahlaului, care a scapat doar cu 3 goluri incasate in penultimul meci al etapei a 19-a a Ligii 1.

ASA TG. MURES: Stancioiu - Feussi (Hanca 79), M. Constantin, Bejan, Sepsi - Muresan (Gorobsov 68), N'Doye - Zicu, Voiculet, Bumba - Manolov (M. Axente 81)
Rezerve: Viciu, Gonzalez, Szekely, Goga, Axente, Gorobsov, Hanca
Antrenor: Liviu Ciobotariu

CEAHLAUL: Calancea - Markovic, Ichim, Buden, Slavickas - Gheorghiu (S. Chitosca 46), Tabacariu, Welyson - Sialmas (S. Chitosca 46), Carjan (Balint 79), Stefanescu
Rezerve: Jovic, Gorea, Aldea, Balint, Chitosca, Rafael Reis, Popadiuc
Antrenor: Ze Maria

Arbitru: Iulian Calin (Stefanesti - Arges)

Cartonase galbene: Zicu 36/ Gheorghiu 14, Al. Ichim 39, Welyson 44, Chitosca 46, Tabacariu 49, Buden 70

Cartonase rosii: Buden 73

Stadion: Transil (Tg Mures)

Spectatori: 4000



ASA invinge Ceahlaul la scor de neprezentare