Liga 1

ASA castiga pe final cu Rapid

ASA Tirgu Mures s-a impus la limita, scor 1-0, in jocul de pe teren propriu cu Rapid, pe fondul unei prestatii pozitive a trupei lui Falub. Rapid s-a multumit sa se apere si a fost pedepsita spre final, cand Dorin Goga a inscris ca la antrenament dupa o patrundere de senzatie in flanc a lui Amauri.

Giulestenii puteau incepe meciul de la Tirgu Mures cu deficit de un gol, dupa ce portarul Bornescu a barbierit o minge ajunsa in marginea careului mic, iar Goga a fost insuficient de exact la finalizare pentru a dechide scorul.

Jocul s-a mutat rapid la poarta lui Viciu, care a blocat executia plasata a lui Balint din zona punctului de la 11 metri.

In minutul 20, Alexandru Iacob a fost foarte aproape de a-l surprinde pe Viciu cu un sut frumos din apropierea cercului de la mijlocul terenului.

Cu zece minute inainte de pauza, Savin s-a remarcat printr-o interventie providentiala in fata lui Goga, la un pas sa ofere pasa decisiva pentru Janos Szekely, liber ca pasarea cerului pe 6 metri.

Interventiile hilare ale portarului Rapidului au facut ca echipa pregatita de Ionel Ganea sa scape cu multa sansa, la mijlocul reprizei secunde, cand argentinianul Gorobsov a trimis in forta din afara careului, iar Bornescu a scapat mingea pe sub el, fiind salvat de stalpul din stanga sa.

Cu sapte minute inainte de final, Amauri s-a angajat intr-o cursa pe flancul drept si i-a centrat lui Goga in careu, care nu a avut nevoie de preluare pentru a modifica tabela de pe "Transil" cu o executie la firul ierbii.

In minutul 86, Amauri a evadat din nou, insa Axente nu a fost la fel de exact, trimitand defectuos cu capul de langa Savin. Pe contraatac, Coman a tras la o palma peste transversala de la limita careului.

Goga putea realiza dubla in prelungiri, insa cu acest lucru nu a fost de acord Bornescu, aflat la una dintre putinele interventii utile din acest meci.

ASA: Viciu - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - Gorobsov, N Doye (Zicu 79) - Hora, Szekely (Axente 59), Martins (Amauri 72) - Goga

Rapid: Bornescu - Savin, Al. Iacob, Mera, Mendy - Negru, Calin - Al. Coman, Rosu (Sandulescu 70), L. Bus (Cojocnean 61) - Balint (A. Ciolacu 57)

Arbitri: Florin Marcu (Oradea), Radu Timar si Ciprian Dansa

Cartonase galbene: Goga 32, Szekely 38, Hora 90+4/ Rosu 37, Bus 44, Mendy 48

Cartonase rosii: -

Stadion: Transil

Spectatori: 4000



ASA castiga pe final cu Rapid