Liga 1

L-am gasit: Articolul din regulament care le ingroapa pe Astra si Petrolul

Regulamentul Disciplinar al FRF este clar in ceea ce priveste suspendarile. Ne-am uitat in el si am gasit acolo dovada negru pe alb ca Denis Alibec (Astra Giurgiu) si Pecanha (Petrolul Ploiesti) nu aveau ce sa caute in etapa 1 a Ligii 1. Nu poate fi vorba in regulament de nici o omisiune sau neclaritate. Calculul partidelor de suspendare este cat se poate de explicit.

Chiar daca meciurile din Cupa Ligii ar fi eligibile teoretic pentru calculul unei suspendari, jucatatorii suspendati trebuie sa nu apara in "jocurile din competitia in care jucatorul a fost sanctionat". Daca FRF aplica regulamentul, Astra si Petrolul trebuie in mod normal, din pacate, sa fie depunctate pentru aceasta neglijenta.

Spunem din pacate pentru ca echipele au castigat pe teren, dar platesc pentru neglijenta celor care trebuie sa aiba grija la astfel de lucruri si nu au.

Conform Regulamentului Disciplinar, jucatorii trebuie sa numere partidele de suspendare doar in competitiile in care au fost suspendati. Cum Pecanha si Alibec au primit rosu in penultima etapa a sezonului trecut al Ligii 1, ei trebuiau sa faca pauza doar in campionat in ultima etapa (ceea ce s-a intamplat), precum si in prima din actualul sezon (ceea ce nu s-a intamplat).

[news-108477]

Chiar daca si meciurile de Cupa Romaniei sunt prevazute, iar LPF a spus ca prin asimilare ar fi si Cupa Ligii, cei doi trebuiau sa numere doar etapele de campionat, fara alte competitii.

Acest lucru este prevazut in Articolul 21, punctul 1, litera C de mai jos, care prevede negru pe alb: "calculul executarii sanctiunii intrand numai jocurile din competitia in care jucatorul a fost sanctionat".

Articolul 41 – Executarea suspendarilor
1 Suspendarea persoanelor fizice, jucatori sau oficiali (alta decat cea pentru cartonase galbene) se executa incepand cu primul joc oficial, desfasurat dupa luarea hotararii, respectiv, dupa eliminarea din teren, in calcul intrand atat etapele de campionat, cat si cele din cadrul Cupei Romaniei, dupa caz, cu urmatoarele precizari:
a) suspendarea se executa in ordinea in care se desfasoara jocurile, daca aceasta este diferita de programarea initiala, urmare a reprogramarii unor jocuri;
b) jucatorii juniori, suspendati pentru eliminare nu au drept de joc in nicio competitie oficiala, de seniori sau de juniori, pana la executarea completa a sanctiunii. Se iau in calculul executarii sanctiunii numai etapele din cadrul competitiei (de seniori sau de juniori) in care jucatorul junior a savarsit abaterea pentru care a fost sanctionat;
c) in cazul jucatorilor legitimati la cluburi cu mai multe echipe, in perioada suspendarii pentru eliminare, jucatorul nu are drept de joc in nicio competitie, in calculul executarii sanctiunii intrand numai jocurile din competitia in care jucatorul a fost sanctionat;

[news-108483]



L-am gasit: Articolul din regulament care le ingroapa pe Astra si Petrolul