Liga 1

Arbitrul Dima pune umarul la prima victorie acasa a Concordiei

Marius Sumudica a scapat temporar de grijile retrogradarii dupa victoria inregistrata de echipa sa in fata lui Gaz Metan Medias, vineri seara, scor 2-0. Mihai Dina a inscris ambele goluri. Primul succes pe teren propriu al ilfovenilor a venit pe fondul unei decizii mai mult decat discutabile a centralului Iulian Dima, care l-a eliminat in mod gratuit pe Cosimo Figliomeni. Gazul a avut principalele ocazii in prima repriza.

Ciprian Petre a trecut foarte aproape de deschiderea scorului, in minutul 15, dupa ce a fost angajat de albanezul Llullaku in interiorul careului mic si a finalizat modest din apropiere, singur cu goalkeeperul Ramniceanu.

Zece minute mai tarziu, Stan a irosit o buna sansa de a marca, printr-o lovitura de cap imprecisa din 8-9 metri.

Llullaku (24) si Purece (26) au asigurat cursivitatea jocului cu alte doua semiocazii.

Putea fi 1-0 pentru medieseni, in minutul 31, cand Ciprian Petre a centrat bine de pe stanga, insa Llullaku nu s-a intalnit cu mingea care anunta desprinderea. Nici internationalul de tineret Iulian Cristea nu a fost capabil sa rupa echilibrul, la urmatorul atac, dupa o lovitura de cap pe Ramniceanu in situatie de unu la unu.

Prima parte s-a incheiat cu un nou moment fierbinte in careul Concordiei. Ramniceanu a respins spectaculos executia din zona punctului cu var a lui Aymen Tahar.

In minutul 53, Florin Lovin a cautat vinclul portii, printr-o prelungire cu capul, insa Plesca a plonjat respingand cu pretul unui corner.

Iulian Dima s-a remarcat negativ la o faza banala de joc, sanctionata cu cartonas galben de bucuresteanul de la centru. Italianul Cosimo Figliomeni a fost eliminat de Dima pentru cumul de cartonase (62).

La mijlocul reprizei secunde, Mihai Dina a deschis scorul cu o lovitura de cap din apropiere, la care defensiva Gazului a fost prinsa total nepregatita.

Fostul "juvet" a realizat dubla in urma unei patrunderi in careu a lui Florea, care a centrat in gura portii pentru Pena, iar Dina a impins mingea in plasa pentru mai multa siguranta (73).

Concordia: Ramniceanu - Stan, Bagaric, Lovin, Bucurica - Brlecic (N. Rosu 44), Purece (T. Serediuc 59), Florea (Raiciu 81) - Martins, Pena, Dina

Gaz Metan: Plesca - Cretu, Muth, Mujdragic (Cr. Todea 52), Szilagyi - Cristea, Tahar - Llullaku, Figliomeni, Petre (Roberto 70) - Roman (Tarnovan 88)

Arbitru: Iulian Dima (Bucuresti)

Cartonase galbene: D. Florea 19, Bucurica 57/ Figliomeni 31, Roberto 85

Cartonase rosii: Figliomeni 62

Stadion: Concordia (Chiajna)

Spectatori: 100



Arbitrul Dima pune umarul la prima victorie acasa a Concordiei