Liga 1

Alexandru Deaconu a acceptat functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor

Alexandru Deaconu a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca a acceptat propunerea conducerii Federatiei Române de Fotbal de a prelua functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, ramasa vacanta dupa demiterea lui Ion Craciunescu.

"Am acceptat propunerea federatiei pentru functia de presedinte al CCA. Momentan nu pot da mai multe amanunte", a afirmat Deaconu.

Comitetul Executiv al Federatiei Române de Fotbal a aprobat în unanimitate, în sedinta de miercuri, ca, în cazul în care va accepta, Alexandru Deaconu sa preia functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În vârsta de 40 de ani, Alexandru Deaconu va renunta la activitatea de arbitru o data cu preluarea functiei de presedinte al CCA.

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a fost demis, miercuri, din functie de Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului. "Am fost demis astazi de Comitetul Executiv fara niciun motiv. Asa au vrut cluburile din Divizia A si asa s-a hotarât. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur si simplu m-au demis", a declarat, agentiei MEDIAFAX, Ion Craciunescu.

La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunta ca douasprezece cluburi din Liga I solicita înlocuirea lui Ion Craciunescu din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un strain, propunerea urmând sa fie supusa votului în urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Române de Fotbal. Mai multi conducatori de cluburi au fost nemultumiti de delgarile arbitrilor la meciurile echipelor lor si de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au aratat deranjati de faptul ca Ion Craciunescu le-a luat apararea public arbitrilor chiar si atunci când, în opinia presedintilor de cluburi, acestia greseau.

Comitetul Executiv a aprobat, în 13 octombrie 2011, numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Craciunescu, care urma sa conduca acest for pâna în 2014.

El l-a înlocuit pe Vasile Avram, arestat într-un caz de coruptie. Craciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepartat atunci pe Craciunescu de la conducerea CCA, dupa ce fostul arbitru l-a sustinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru presedintia FRF din 21 noiembrie.

 



Alexandru Deaconu a acceptat functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor