Liga 1

Adunarea Generala a FRF a decis soarta CSU Craiova. Mircea Sandu lovit la buzunar

Zi importanta pentru fotbalul craiovean la Casa Fotbalului, unde Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal s-a pronuntat in sedinta de sambata asupra afilierii definitive a Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Astfel, CSU Craiova are dreptul legal de a evolua in sezonul 2014/2015 al Ligii 1. De asemenea, Mircea Sandu a primit o grea lovitura financiara, fiindu-i retrase toate beneficiile care fusesera votate la 5 martie in ziua alegerii lui Razvan Burleanu.

Ziua a inceput cu un protest al suporterilor echipei CSM Ramnicu Valcea indreptat impotriva posibilitatii afilierii CSU Craiova. Cele doua echipe s-au luptat pentru promovarea in Liga 1, iar o posibila decizie nefavorabila clubului din Banie ar aduce gruparea din Zavoi in prima liga.

In contrapartida cu cei aproximativ 20 de suporteri valceni, langa Casa Fotbalului si-au facut aparitia si castiva sustinatori ai Craiovei.

Putin dupa ora 10 a diminetii a debutat sedinta Adunarii Generale la care au participat doar 188 din cei 285 de membri afiliati. Chiar si asa, cvorumul a fost indeplinit si sedinta a putut merge mai departe.

“Miza este fotbalul romanesc si vrem sa scoatem fotbalul din aceasta fundatura”, a fost primul mesaj al presedintelului Razvan Burleanu.

Acesta a mai spus ca are o relatie foarte buna cu selectionerul Victor Piturca si ca l-a asigurat pe acesta de intreg sprijinul sau inaintea campaniei de calificare la EURO 2016.

Dupa ora pranzului la intrarea in sediul FRF si-au facut aparitia si trei jucatori ai echipei FC Universitatea Craiova. Mai precis Madalin Ciuca, Sorin Busu si Dumitru Hotoboc, acestia solicitand eliberarea de contractele cu echipa lui Mititelu.

La aproape patru ore de la inceputul sedintei Adunarii Generale s-a votat in cele din urma statutul echipei CSU Craiova, cu 168 de voturi pentru si doar doua impotriva. Astfel, formatia din Banie sprijinita de Primaria Craiova a fost afiliata definitiv, moment in care in sala de la Casa Fotbalului s-a strigat "Forza Stiinta".

O alta decizie luata in finalul sedintei l-a vizat pe Mircea Sandu. Acestuia i-a fost retrasa renta viagera de 75.000 de euro si toate beneficiile financiare, precum si functia de administrator al bazelor sportive de la Buftea si Mogosoaia. Sandu ramane doar presedinte de onoare al FRF.

foto: csuc.ro



Adunarea Generala a FRF a decis soarta CSU Craiova. Mircea Sandu lovit la buzunar