Fotbal International

Van Basten are probleme cu inima din cauza stresului

Cariera de antrenor se dovedeste a fi una mult mai dificila decat cea de fotbalist propriu-zis. O simpte pe pielea lui olandezul Marco van Basten, unul dintre cei mai mari atacanti din istoria fotbalului, care la doar 49 de ani vorbeste despre stresul provocat de postura de antrenor.

Retras din fotbal la doar 29 de ani din cauza unei accidentari, Van Basten a imbratisat cariera de antrenor, dar aceasta se dovedeste a fi extrem de stresanta si din aceasta cauza a ajuns sa sufere din cauza dereglarilor ritmului cardiac.

“Am avut probleme din cauza responsabilitatilor si a stresului. Nu dormeam bine si din aceasta cauza au aparut unele probleme fizice, nu ceva foarte serios. Niciodata n-am avut insa probleme cu inima, desi intotdeauna am fost o persoana emotiva”, a declarat Van Basten, informeaza Gazzetta dello Sport.

Din cauza problemelor sale de sanatate Van Basten a facut schimb de locuri in luna septembrie cu secundul sau Alex Pastoor, acceptand sa devina secundul acestuia pe banca celor de la AZ Alkmaar.

Van Basten mai recunoaste ca este mult mai rau ca antrenor din punctul de vedere al solicitarilor afective.



Van Basten are probleme cu inima din cauza stresului