Fotbal International

UEFA solicita amanarea alegerilor de la FIFA

Oficialii UEFA s-au exprimat pentru amanarea alegerilor programate vineri la FIFA in contextul scandalului urias de coruptie declansat in interiorul organizatiei mondiale care se ocupa de destinele fotbalului.

''Aceste evenimente arata, o data in plus, ca nivelul coruptiei este puternic ancorat in cultura FIFA'', este mesajul extrem de dur al oficialilor UEFA in frunte cu presedintele Michel Platini.

Cei de la UEFA ameninta cu boicotarea scrutinului de vineri, cand ar trebui ales noul presedinte al FIFA, si spun ca acest Congres s-ar putea transforma intr-o farsa.

''Reprezentantii asociatiilor de fotbal din Europa se vor intalni inaintea Congresului pentru a ajunge la un punct comun pentru protejarea fotbalului'', se mai arata in comunicatul UEFA.

De asemenea, reprezentantii Comitetului Executiv al UEFA s-au exprimat pentru amanarea alegerilor de la FIFA si reprogramarea lor in urmatoarele sase luni.

Printul Ali Bin-Hussein este singurul opozant al actualului presedinte FIFA, Joseph Blatter, dupa ce restul candidatilor inscrisi in cursa electorala s-au retras pe rand din competitie.

Cu doua zile inaintea alegerilor de la FIFA mai multi membri ai Comitetului Executiv, printre care si doi dintre vicepresedintii organizatiei, au fost retinuti in Elvetia la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA sub acuzatia de coruptie si trafic de influenta.

In paralel, justitia elvetiana a deschis inca din 10 martie un dosar prin care cei de la FIFA sunt cercetati pentru modul in care au acordat Rusiei (2018) si Qatarului (2022) organizarea turneelor finale ale Cupei Mondiale.



UEFA solicita amanarea alegerilor de la FIFA