Fotbal International

Trei miliarde de euro pe transferuri in fotbalul european

Vara recent incheiata a fost una extrem de incinsa pe piata transferurilor in fotbalul european, Cupa Mondiala din Brazilia determinand mutari importante in cele mai importante campionate de pe Batranul Continent.

Cei mai multi bani au fost cheltuiti de echipele engleze, cele 20 de cluburi din Premier League aruncand pe transferuri un miliard de euro, anunta agentia de consultanta financiara Deloitte.

Numai Manchester United a transferat de 130 milioane de euro, cele mai importante nume aduse pe Old Trafford fiind Angel Di Maria de la Real Madrid si Radamel Falcao de la AS Monaco.

Primera Division se situeaza pe pozitia secunda in topul transferurilor din aceasta vara, cu 530 milioane de euro. Real Madrid si FC Barcelona au tinut cum era de asteptat capul de afis. Madrilenii au platit pentru James Rodriguez 80 milioane euro si pe Toni Kroos alte 25 milioane, in timp ce Barcelona a achitat pentru Luis Suarez 81 milioane euro.

Chiar daca nu mai are cota din anii 90 si in ultimii ani a pierdut lupta pentru suprematie cu Anglia si Spania, fotbalul italian a operat transferuri de 345 milioane euro. Cele mai importante nume ajunse in Serie A sunt Fernando Torres si Alex (AC Milan), respectiv Patrice Evra (Juventus) si Ashley Cole (AS Roma).

Bundesliga ocupa locul patru in topul transferurilor, cu 315 milioane euro, iar Bayern Munchen este campioana si la acest capitol. Benatia, Xabi Alonso si Robert Lewandowski sunt cele mai importante transferuri ale bavarezilor. Borussia Dortmund s-a multumit sa-si intareasca ofensiva cu Ciro Immobile si l-a readus pe japonezeul Shinji Kagawa de la Manchester United.

Prima liga franceza (Ligue 1) ocupa locul cinci cu 125 milioane euro, aceasta si pentru ca Paris Saint Germain si-a pastrat in mare parte lotul de jucatori si nu a mai realizat niciun transfer de rasunet.

Potrivit FIFA in cele doua luni de mercato un total de 1.164 de jucatori au fost transferati in fotbalul european.



Trei miliarde de euro pe transferuri in fotbalul european