Fotbal International

Surpriza uriasa la Cupa Asiei. Detinatoarea trofeului, Japonia, eliminata la penalty-uri

Japonia a parasit Cupa Asiei din acest an in faza sferturilor de finala, dupa ce a fost eliminata de Emiratele Arabe Unite la loteria loviturilor de la 11 metri.

Detinatoare a titlului cucerit in urma cu patru ani, selectioanata nipona a pierdut cu 5-4 la penalty-uri, dupa ce la finalul timpului regulamentar de joc tabela arata 1-1.

Ali Mabkhout a deschis scorul pentru EAU inca din minutul 8, iar Japonia a trebuit sa astepte pana cu opt minute inaintea finalul partidei pentru a egala prin Honda.

“Samuraii” au dominat jocul in prelungiri si au cautat golul decisiv, insa defensiva de fier a celor din Emirate a rezistat cu brio.

S-a ajuns astfel la loviturile de departajare, unde vedetele japoneze au ratat. Mai intai Honda a trimis peste bara chiar primul penalty, pentru ca Kagawa sa suteze in bara.

EAU a castigat Cupa Asiei pe teren propriu in 1986, iar in semifinala de marti de la Newcastle va intalni reprezentativa tarii gazda, Australia.

In alta ordinde de idei, intr-un alt sfert de finala, Irakul a depasit Irianul cu 7-6 tot dupa loviturile de departajare, dupa ce la finalul timpului regulamentar tabela arata 3-3.

Iranul a evoluat in inferioritate numerica dinaintea pauzei si a egalat de doua ori.

Campioana din 2007, Irak, va juca in semifinale cu Coreea de Sud intr-un meci programat luni la Sydney.

Iranul nu a mai castigat Cupa Asiei din 1976.



Surpriza uriasa la Cupa Asiei. Detinatoarea trofeului, Japonia, eliminata la penalty-uri