Fotbal International

SUA, campioana mondiala la fotbal feminin

Nationala feminina a Statelor Unite a obtinut al treilea titlu mondial din istorie dupa cea mai spectaculoasa finala disputata pana acum la acest nivel. Printre cele sapte goluri, un record pentru o finala de Campionat Mondial feminin, americancele au avut si o reusita de la centrul terenului (video la interior).

Americancele au avut un start de partida fulminant, marcand de patru ori in primele 16 minute.

Trei dintre reusite au apartinut capitanului Carli Lloyd, care s-a intrecut in executii care mai de care mai spectaculoase.

Mai intai aceasta a deschis scorul in urma primului corner al meciului printr-o schema indelung exersata la antrenamente si care le-a surprins pe japoneze.

Apararea niponelor a cedat dupa alte doua minute si tot in urma unei faze fixe. O lovitura libera de pe dreapta si Lloyd a aparut decisiv la finalizare.

Holiday a facut 3-0 cu un voleu din interiorul careului, dupa ce Iwashimizu a respins cu capul in cel mai nefericit mod cu putinta un balon inalt.

Cel mai spectaculos gol al finalei a fost de departe cel de 4-0 marcat de aceeasi Lloyd cu un sut din apropierea centrului terenului. Portarul niponelor Kaihori a fost surprinsa si mingea a intrat in poarta, dupa ce a intalnit si bara mai inainte.

Abia la 0-4 japonezele au inceput sa joace fotbal si au urcat tot mai mult in jumatatea adversa, reusind sa reduca din diferenta pana la paza printr-o actiune frumos lucrata.

Yuki Ogimi a preluat spectaculos de langa o adversara in careul advers, s-a intors cu fata la poarta si a inscris.

In partea secunda autogolul lui Johnston din minutul 52 a reaprins sperantele asiaticelor dar numai pentru doua minute, pentru ca reusita lui Heath din minutul 54 a inchis tabela.

SUA-Japonia 5-2 scor final si americancele au obtinut al treilea titlu mondial din istorie dupa cele din 1991 si 1999. A fost si un meci al revansei dupa finala din 2011, castigata de nipone la loviturile de departajare.

De asemenea, pentru prima data in istoria turneului mondial feminin o jucatoare a reusit un hattrick in finala, iar aceasta a devenit finala cu cele mai multe goluri marcate.

Titulara in echipa americana, aparatoarea Christie Rampone a devenit cea mai varstnica jucatoare care a evoluat vreodata la un turneu final (40 ani).

Gloria fotbalului feminin american Abby Wambach a intrat pe teren in minutul 79 pentru a-si face o retragere de gala din echipa nationala si a primi la final trofeul Cupei Mondiale..



SUA, campioana mondiala la fotbal feminin