Balonul de Aur

Ronaldo a luat Balonul de Aur 2013

Cristiano Ronaldo a castigat, luni seara, pentru a doua oara in cariera Balonul de Aur, cel mai important trofeu individual din fotbalul mondial. Ronaldo mai luase un Balon in 2008, iar de atunci timp de patru ani a fost finalist si a vazut cum Leo Messi a luat patru trofee la rand.

Portughezul nu s-a putut opri din lacrimi, mai ales cand a spus ca "este foarte greu de castigat un asemenea trofeu" si cand i-a multumit lui Florentino Perez, presedintele lui Real Madrid aflat in sala.

La puncte voturile s-au acordat strans: Ronaldo (1365 de puncte), Messi (1205) si Ribbery (1127). Apasati aici pentru toate voturile facute publice de FIFA, dupa ceremonie.

Nici Messi si nici Ronaldo nu s-au votat unul pe altul. Ronaldo a votat pentru Radamel Falcao, Gareth Bale si Ozil Mesut, pe cand Messi a mers pe mana lui Iniesta, Xavi si Neymar.

Cristiano a adunat 27,99% dintre voturi, in timp ce Leo Messi a primit 24,72% iar Franck Ribery 23,36%. Privind procentele din 2011 si 2012 aflate in clasamentul castigatorilor Bol D'Or al tuturor timpurilor, Messi a castigat cu 47% si respectiv 41%.

In finala acestei editii s-a mai aflat francezul Franck Ribery, insa acesta a avut putine sanse de a se impune in fata celor doi titani ai fotbalul mondial actual.

Pentru Ronaldo este al doilea Balon de Aur din cariera, dupa cel cucerit in 2008 pe vremea cand evolua pentru Manchester United.

Ronaldo, 28 ani, s-a remarcat in 2013 prin 67 de goluri marcate in 56 de meciuri. Atacantul portughez a contribuit de asemenea decisiv la calificarea nationalei Portugaliei la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia marcand toate golurile echipei sale in dubla de baraj cu Suedia.

Dupa acest al doilea trofeu cucerit Ronaldo devine primul portughez care castiga de doua ori in cariera Balonul de Aur. Anterior CR7 se afla la egalitate cu Eusebio si Luis Figo. De asemenea, Ronaldo a tinut sa-i dedice trofeul din acest an regretatului Eusebio, cel care s-a stins din viata in ultimele zile ale anului 2013.

Chiar daca in mare parte se stia dinainte care va fi invingatorul din acest an, Cristiano Ronaldo a fost coplesit de emotii cand a urcat pe scena si a primit trofeul de la Michel Platini si Pele. Lusitanul nu si-a putut tine in frau emotiile si a izbucnit in lacrimi de mai multe ori. Printre acestea le-a multumit colegilor de la Real Madrid si a spus ca este foarte greu sa cuceresti un asemenea trofeu.

Toate premiile de la Balonul de Aur 2013

Cel mai bun jucator din lume: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Cea mai buna jucatoare din lume: Nadine Angerer (Queensland Roar)

Cel mai bun atrenor din lume: Jupp Heynckes (fost la Bayern Munchen)

Cea mai buna antrenoare din lume: Silvia Eenvy (Germania)

Premiul special Ballon d'Or: Pele (Brazilia)

Premiul FIFA Puskas Award (cel mai bun gol): Zlatan Ibrahimovic (Suedia) - impotriva Angliei (4-2)

Premiul FIFA Fair Play: Asociatia Afgana de Fotbal



Ronaldo a luat Balonul de Aur 2013