Fotbal International

Joseph Blatter obtine un nou mandat in fruntea FIFA

Elvetianul Joseph Blatter a castigat, vineri, cursa electorala pentru un nou fotoliu de presedinte al FIFA si aceasta dupa ce printul iordanian Ali s-a retras din competitie.

Blatter a obtinut 133 de voturi, iar Printul Ali 73 in primul tur si, in mod normal, era nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru alegerea noului presedinte.

Dupa ce s-a consultat cu oamenii din echipa sa, printul Ali a decis sa se retraga inaintea celui de-al doilea tur.

"Multumesc tuturor si va doresc mult succes in viitor", a spus Printul Ali.

In varsta de 79 ani, Blatter se afla in fruntea FIFA din anul 1998.

Blatter este puternic contestat in aceasta perioada si chiar i s-a cerut demisia, dar acesta nici nu vrea sa renunte la postul sau argumentand ca este cel mai potrivit om pentru a indrepta lucrurile.

Actualul presedinte a declarat in alocutiunea sa ca "sunt vremuri grele si fara precedent in activitatea FIFA", dar a adaugat ca responsabilitatea pentru bunul mers al organizatiei ii apartine lui.

Cu alte cuvinte, Blatter s-a promovat ca omul potrivit pentru a redresa o corabie care a inceput sa ia apa si care tinde sa se scufunde.

Blatter ocupa functia de presedinte din anul 1998, cand i-a succedat in functie lui Joao Havelange si l-a invins la vremea respectiva pe suedezul Lennart Johansson, presedintele UEFA din acel moment.

Patru ani mai tarziu Blatter isi pastra functia intampinand o rezistenta minima din partea lui Issa Hayatou, presedintele confederatiei africane de fotbal (CAF), pentru ca in 2007 sa candideze de unul singur.

In 2011 Blatter a fost reales tot dupa o candidatura solitara, aceasta pentru ca Mohamed Bin Hammam, presedintele confederatiei asiatice si cel care se inscrisese in cursa electorala, si-a pierdut dreptul de a fi eligibil in urma acuzatiilor de coruptie care au fost formulate impotriva sa.



Joseph Blatter obtine un nou mandat in fruntea FIFA