Fotbal International

Casillas, favorit la Balonul de Aur in fata lui Ronaldo si Messi

Când vine vorba de Balonul de Aur si favoritii la obtinerea acestuia jucatorii de câmp sunt favoriti. În special jucatorii de creatie, mijlocasi de fantezie sau atacanti de clasa. Portarii sunt prea putin luati în calcul pentru marele trofeu, însa pentru 2012 onoarea aparatorilor de buturi ar putea fi salvata de Iker Casillas.

Cel alintat ”San Iker” are de parte sa titlul câstigat cu Real Madrid în La Liga, dupa sezoane de dominare a Barcelonei si mai are titlul european obtinut cu nationala Spaniei la Euro 2012.

Pe lânga toate acestea Casillas si-a construit o cariera sanatoasa, fiind figura emblematica a fotbalului blanco si al nationalei iberice.

Portarul madrilen si-a extins recent seria de invincibilitate în poarta Spaniei în meciurile din fazele eliminatorii ale marilor turnee finale, devenind în acelasi timp primul fotbalist care a câstigat 100 de meciuri internationale.

Mai mult decât atât, Casillas a ridicat deasupra capului trei trofee majore la nivel de nationala într-un interval de doar patru ani, performanta deloc la îndemâna oricui.

Toate acestea îl plaseaza pe Casillas printre favoritii la obtinerea Balonului de Aur, ibericul având sanse bune de a primi marele trofeu în detrimentul unor jucatori precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi.

Portughezul are de partea sa titlul obtinut cu Real Madrid, titlu la obtinerea caruia a pus decisiv umarul, dar eliminarea în semifinalele Euro 2012 poate cântari decisiv în economia voturilor finale.

În cazul lui Lionel Messi lucrurile sunt si mai clare. Ratarea titlului în La Liga cu Barcelona, eliminarea în semifinalele Ligii Campionilor si obtinerea unui singur trofeu, Cupa Regelui Spaniei, nu sunt argumente care sa-l recomande pe argentinian pentru un al patrulea Balon de Aur consecutiv.

O eventuala victorie a lui Casillas în cel mai prestigios clasament individual din fotbal ar face din spaniol doar al doilea portar din istorie care ar obtine Balonul de Aur.

Precedentul a existat în 1963 când Lev Ivanovich Yasin, legendarul portar al Uniunii Sovietice, primea Balonul de Aur în fata italianului Gianni Rivera si a englezului Jimmy Greaves.



Casillas, favorit la Balonul de Aur in fata lui Ronaldo si Messi