Europa League

Vasluiul scos din Europa de Lille

Dupa ce a obtinut o nesperata remiza alba in partida tur de pe teren propriu, FC Vaslui a pierdut calificarea in grupele Europa League in deplasarea din Franta, unde Lille s-a impus cu 2-0. Scorul a fost deschis din penalty de Cabaye, dupa ce Kuciak a fost eliminat, al doilea gol fiind marcat de Chejdou. Faza primului gol al francezilor a pornit dupa un offside clar, nesemnalizat de brigada norvegiana.
Francezii au inceput in forta meciul, Chedjou trimitand pe langa poarta in minutul 4, dupa o lovitura de colt si o pasa de la Gervinho. Presingul lui Lille a continuat, dupa cateva minute, Paul Papp fiind nevoit sa intervina intr-o faza limita.

Seria de ocazii ale francezilor a continuat pana la pauza, Chejdou si Gervinho fiind de cateva ori aproape de deschiderea scorului. De cealalta parte, Vasluiul n-a putut face altceva decat sa se apere cu eroism si sa scape arareori pe contraatac prin Wesley, dar fara prea mare pericol pentru poarta lui Lille.

Jocul si-a pastrat aspectul si in partea secunda. Pouga putea deschide scorul pentru gazde in minutul 57, cand sutul sau a fost blocat, pentru ca, dupa cateva minute, Gervinho sa trimita cu capul peste poarta din doar sase metri, la fel cum a facut si Chejdou in minutul 62 in urma unui corner.

Minutul 68 a adus faza decisiva a meciului, dupa ce arbitrul norvegian Tom Harald Hagen a acordat penalty pentru Lille, in urma unui fault al lui Kuciak asupra lui Sow in careu, care fusese in offside, nesemnalizat de asistent. Kuciak a fost eliminat in urma acestui eveniment, in locul sau intre buturi intrand Claudiu Puia. Acesta insa nu a putut impiedica golul francezilor, Cabaye marcand de la punctul cu var. Dupa aceasta faza si Lopez Caro a fost trimis in tribune de arbitrul norvegian, din cauza protestelor.

Cu un om in minus si un dezavantaj clar, atat pe tabela cat si in joc, vasluienii nu au mai avut nicio sansa pe final, cand au mai incasat un gol de la Aurelien Chejdou, acesta marcand cu un sut de la mare distanta, deviat de apararea moldovenilor suficient cat sa-l pacaleasca pe Puia.

OSC Lille: 1. Landreau - 2. Debuchy, 23. Rami, 22. Chedjou, 18. Beria (15. Emerson '10) - 4. Balmont, 24. Mavuba, 7. Cabaye (17. Frau '85) - 27. Gervinho (31. Wade '89), 8. Sow, 26. Hazard. Antrenor: Rudi Garcia.

FC Vaslui: 1. Kuciak - 20. Milanov, 26. Farkas, 3. Papp, 27. Hugo Luz - 23. Pavlovici (30. R. Costin '52), 4. Genchev - 18. L. Sanmartean, 80. Wesley (8. Pancu '81), 31. Ad. Gheorghiu (22. Puia '69) - 9 Pouga. Antrenor: Juan Ramon Lopez Caro.

Cartonase galbene: Mavuba '14, Balmont '53 / Genchev '18, Ad. Gheorghiu '25, R. Costin '65.

Cartonas rosu: Kuciak '68.

Arbitri: Tom Harald Hagen - Svein Inge Wiken, Magnus Lundberg - Svein-Erik Edvartsen (toti Norvegia).

Onlinesport: Irina Maxim


Vasluiul scos din Europa de Lille