Europa League

Valencia scrie istorie in Europa League

Revenire de senzatie a celor de la Valencia, joi seara, in mansa secunda a UEFA Europa League.

Invinsi cu un categoric 3-0 in turul de la Basel, putini le mai ofereau vreo sansa “liliecilor” in returul de pe Mestalla, insa echipa spaniola a reusit imposibilul si a devenit prima echipa care se califica dupa ce intoarce in deficit de trei goluri.

A fost seara lui Paco Alcacer, jucator care a contribuit la succesul echipei sale cu un hattrick de senzatie.

Valencia a dominat jocul de posesia inca din debut, insa suporterii de pe Mestalla au trebuit sa astepte pana in minutul 38 primul gol al intalnirii. Alcacer si-a trecut in cont al cincilea gol in competitie din pasa lui Joao Pereira.

Dupa numai patru minute Vargas a facut 2-0 trimitand cu capul o minge centrata din corner de Cartabia.

Alcacer a aruncat stadionul in aer cu reusita din minutul 70 cu o finalizare din pasa in diagonala trimisa de Vargas. Minunea se profila la Valencia, iar Basel era incapabila sa reactioneze.

Basel avea sa mai primeasca doua lovituri grele in prelungiri. Diaz (101) si Sauro (105) au fost eliminati, astfel ca misiunea gazdelor a devenit mult mai usoara.

Alcacer si Bernat au marcat intr-un interval de doar cinci minute si au evitat astfel loteria loviturilor de la 11 metri.

Pentru Basel este primul insucces in ultimele 18 meciuri, in timp ce Valencia merge in semifinale cu un moral fabulos dupa aceasta rasturnare spectaculoasa.

Valencia a castigat trofeul in 2004 pe cand intrecerea se numea Cupa UEFA.

[news-106133]



Valencia scrie istorie in Europa League