Europa League

Tehnologia pentru linia portii va fi folosita la finala Ligii Europa

Pentru prima data la un meci oficial organizat sub egida UEFA va fi folosita tehnologia pentru linia portii alaturi de supravegherea arbitrilor aditionali.

Asa numitul sistem Hawk-Eye aprobat de UEFA la Comitetul Executiv din luna ianuarie va fi folosit in premiera la meciul de la Basel dintre FC Liverpool si FC Sevilla, dar si la finala Ligii Campionilor de la Milano dintre Real Madrid si Atletico Madrid, precum si la turneul final EURO 2016.

“Tehnologia liniei portii si arbitrii asistenti aditionali se completeaza reciproc intr-un mod perfect. Rolul arbitrilor asistenti nu este de a controla linia portii si a decide daca mingea a trecut sau nu, ci mai degraba este de a monitoriza tot ce se intampla in interiorul careului si de a-l sprijini pe arbitrul central in luarea deciziilor la fazele importante”, a declarat Pierluigi Collina, seful arbitrilor din cadrul UEFA.

Am vazut prea bine la finala Cupei Romaniei cum aditionalul Alexandru Tudor a decis practic dictarea loviturii de la 11 metri prin intermediul careia Dinamo a deschis scorul in meciul cu CFR Cluj. Faza care ii scapase centralului Ovidiu Hategan.

Tehnologia liniei portii va fi folosita in sezonul urmator din Liga Campionilor incepand cu faza meciurilor din playoff, urmand ca in Liga Europa o decizie sa fie luata in acest sens abia din sezonul 2017/2018 si aceasta doar pentru faza grupelor.



Tehnologia pentru linia portii va fi folosita la finala Ligii Europa