Europa League

Rusescu inscrie de doua ori si trimite Steaua pe primul loc in Europa League

Steaua a trecut la limita de Rio Ave, scor 2-1, intr-un meci contand pentru cea de-a treia etapa a Europa League. Raul Rusescu a facut diferenta in prima repriza printr-o dubla de senzatie, pentru ca Del Valle sa reaprinda sperantele lusitanilor in startul reprizei a doua. Echipa lui Costel Gilca a rezistat pana la final, reusind sa revina in pozitie de lider al Grupei J dupa surpriza inregistrata in Danemarca, Aalborg-Dinamo Kiev 3-0.

Steaua a avut un start neconvingator de meci, presarat de cateva ocazii ale oaspetilor, insa experienta superioara a ros-albastrilor la nivel european avea sa isi spuna cuvantul, in minutul 17, cand Latovlevici a centrat perfect pentru Raul Rusescu, iar varful campioanei a modificat tabela de pe Arena Nationala cu o lovitura de cap imparabila din apropiere.

Cinci minute mai tarziu, Diego Lopes a trecut de putin pe langa golul egalizator. Ukra a centrat cu exteriorul de pe partea stanga de atac, iar Lopes a reluat cu capul putin pe langa poarta aparata de lituanianul Arlauskis.

[news-110248]

Cu zece minute inainte de pauza, Keseru a fost la un pas sa dubleze avantajul Stelei la capatul unui contraatac incantator. Keseru a finalizat pe directia lui Cassio cu o executie din intoarcere din zona punctului de la 11 metri.

Pe contraatac, Arlauskis a fost atent si a agatat mingea trimisa de Ukra de pe partea stanga, care se apropia amenintator de vinclu.

Prima repriza s-a incheiat ideal pentru ros-albastri. Raul Rusescu a spart din nou "ceasul" dintre buturile portughezilor, de la 25 de metri, in urma unei executii magistrale a jucatorului imprumutat de la Sevilla la care Cassio a plonjat inutil.

[news-110249]

Rio Ave a inceput actul secund cu un gol superb, pe masura celui semnat de Raul Rusescu la poarta lui Cassio. Venezueleanul Del Valle l-a lasat spectator pe Arlauskis printr-un sut excelent de la distanta, direct la vinclu.

In minutul 54, Pinto a continuat cu un nou sut de la distanta, la care mingea a plutit putin peste transversala portii.

Steaua a revenit in atac prin intermediul unor incercari de la distanta, dupa ce Nicusor Stanciu, introdus in locul lui Rusescu, nu a putut sa il surprinda pe Cassio, iar Tanase a reluat pe directia goalkeeperului lui Rio Ave.

In minutul 77, Sanmartean a trimis milimetric din lovitura libera pe langa bara din dreapta lui Cassio.

Bressan a avut o ocazie asemanatoare cu cea a lui Sanmartean, in minutul 85, cand a trimis foarte aproape de vinclu dintr-o lovitura libera facuta cadou de Andrei Prepelita.

In prelungiri, Nicusor Stanciu a pus latul din apropiere, singur cu Cassio, insa scorul a ramas 2-1 in favoarea Stelei, dupa ce mingea s-a izbit consecutiv de cele doua bare.

Steaua: Arlauskis - Rapa, Papp, Szukala, Latovlevici - Sanmartean (L. Filip 90), Prepelita - Ad. Popa (Breeveld 67), Rusescu (Stanciu 69), Tanase (cpt.) - Keseru

Rio Ave: Cassio - N.Lopes, Marcelo, Gouano, Pinto - Wakaso, Tarantini; D.Lopes - Ukra (Boateng 70), Goncalves (Koka 75), Del Valle (Bressan 81)

Arbitri: Simon Lee Evans (arbitru principal), Philip Thomas si Edward King (asistenti), John Bryn Roberts si Mark Steven Whitby (asistenti suplimentari), Nick Pratt (arbitru de rezerva) - toti din Tara Galilor. Observator UEFA: Alexey Spirin (Rusia). Delagat UEFA: Teuvo Holopainen (Finlanda).

Cartonase galbene: Rusescu 56, Prepelita 83, Szukala 86/ N. Lopes 27, Wakaso 43, D. Lopes 77

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala



Rusescu inscrie de doua ori si trimite Steaua pe primul loc in Europa League