Europa League

Steaua castiga pe barba lui Nikolic cu Copenhaga

Steaua s-a impus cu 1-0 în meciul de pe Arena Nationala cu FC Copenhaga, pe barba lui Nikolic, la propriu si la figurat, joi seara, în Liga Europa. A fost golul care a facut difrenta, marcat cu barba, mingea ajungând dintr-o deviere în plasa danezilor. Steaua urca în urma acestei victorii pe primul loc al grupei.

Chiar daca remiza din prima partida din grupe, cu Stuttgart, ar fi trebuit sa aduca o foame mai mare de puncte a Stelei în al doilea meci cu Copenhaga, meciul de pe Arena Nationala n-a aratat ca Steaua este dispusa sa riste.

Prima repriza a fost una extrem de slaba, în care ambele echipe au pus prudenta pe primul plan, astfel ca jocul n-a oferit aproape nimic.

Echipa din Ghencea a avut o posesie net superioara, a atacat mai mult si a împins tot impul jocul spre poarta adversa, dar stelistii au ajuns foarte rar la finalizare. Pret de 45 de minute Steaua a reusit un singur sut pe cadrul portii danezilor, prin Tanase în minutul 9, pentru ca restul fazelor de atac ale ros-albastrilor sa se încheie rar cu suturi la poarta, si acestea blocate sau pe lânga tinta.

Vazând ca jocul de constructie al elevilor sai nu functioneaza cum trebuie, Reghecampf a mutat la pauza, Chipciu si Nikolic fiind trimisi în teren în locul lui Prepelita si Adi Rocha. În timp ce Copenhaga a pastrat acelasi stil de joc defensiv din prima repriza, Steaua a accelerat tot mai mult jocul spre poarta danezilor si în minutul 57 Nikolic a expediat al doilea sut pe cadrul portii adverse al ros-albastrilor.

Replica danezilor nu a întârziat sa apara, dar Gabi Matei a intervenit salvator si a respins din fata portii goale dupa ce Chiriches si Tatarusanu au ratat interventia la mingea centrata de pe dreapta. Jocul s-a deschis brusc si s-a transformat în unul pe contre, dupa o ocazie a lui Chipciu, Copenhaga fiind si ea aproape de gol în faza urmatoare.

Presiunea stelista la poarta adversa a crescut treptat în intensitate, iar în minutul 83 eforturile ros-albastrilor au dat roade, dar si cu ajutorul Zeitei Fortuna. Tanase a centrat sutat din dreapta careului advers, mingea a fost respinsa de un danez cu capul chiar în Nikolic, mingea sarind cu mult noroc din muntenegrean în poarta. Nikolic a fost lovit direct în barbie de mingea deviata de un aparator, apoi balonul a lovit un alt danez aflat în defensiva si a intrat fulgerator în poarta. O faza demna de o masa de biliard.

Danezii au încheiat în atac si puteau marca pe final, o minge deviata în ultimele secunde fiind retinuta de Tatarusanu din apropierea liniei portii.

Este prima victorie pentru Steaua în acest sezon al grupelor Europa League, trei puncte care duc echipa pe locul întâi în clasamentul Grupei E. 

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - G. Matei (Rusescu '64), Gardos, Chiriches, Pârvulescu - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Prepelita (Chipciu '46), Cr. Tanase - Rocha (Nikolici '46). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

FC Copenhaga: Wiland - Jacobsen, Sigurdsson, Stadsgaard, Bengtsson (Santin '85) - Gislason (Vingaard '72), Claudemir, Kristensen, Delaney - Jorgensen, Cornelius. Antrenor: Ariel Jacobs.

Cartonase galbene: Ad. Popa '51 / Delaney '27, Wiland '73.

Arbitri: Luca Banti (central) - Riccardo di Fiore, Luca Maggiani (asistenti) - Andrea Gervasoni, Domenico Celi (asistenti suplimentari) - Giorgio Niccolai (rezerva) - toti Italia.

Observatori: Fritz Stuchlik (Austria), Marton Esterhazy (Ungaria).

La partida de pe Arena Nationala au asistat aproximativ 47.000 de spectatori, dintre care 100 de fani danezi.

În minutul 10, Prepelita si Popa au venit la marginea terenului pentru a-si schimba încaltarile de joc deoarece alunecau, iar antrenorul Laurentiu Reghecampf s-a enervat si a sutat în ghete.

Programul partidelor din etapa a III-a a grupei E, care se vor disputa la 25 octombrie, este urmatorul: Steaua Bucuresti - Molde FK si VfB Stuttgart - FC Copenhaga.



Steaua castiga pe barba lui Nikolic cu Copenhaga