Europa League

Sevilla castiga Liga Europa pentru al treilea an la rand

FC Sevilla devine prima echipa din istoria Cupei UEFA/Liga Europa care si-a adjudecat acest trofeu trei ani consecutiv, dupa ce a invins-o pe FC Liverpool cu 3-1 (0-1) in finala disputata la Basel in Elvetia.

Liverpool a dominat prima repriza, cand a si marcat prin Sturridge, insa partea secunda a apartinut in totalitate gruparii spaniole, Gameiro si Coke de doua ori aducand victoria si trofeul pentru echipa lui Unai Emery.

De la Bayern Munchen, castigatoare a Cupei Campionilor Europeni in 1974, 1975 si 1976, o echipa nu a mai obtinut un trofeu european trei ani la rand.

Sevilla va juca sezonul urmator in grupele Ligii Campionilor, fiind singura echipa care a beneficiat pana acum de bonusul oferit de UEFA castigatoarei din Liga Europa.

Pentru Sevilla este al 5-lea trofeu de Liga Europa din istorie: 2006, 2007, 2014, 2015 si 2016.

Meciul de pe St.Jacob Stadium a inceput furtunos, cu actiuni in viteza la ambele portii. Liverpool a ratat prima ocazie la reluarea lui Clyne, cu mingea scoasa de Carrico din apropierea liniei portii.

A urmat reluarea din foarfeca incercata de Gameiro in minutul 31, iar dupa trei minute Liverpool deschidea scorul prin reusita lui Sturridge. Un exterior de exceptie la coltul lung al portii aparate de Soria.

Sevilla a iesit determinata de la cabine, iar gruparea andaluza a avut nevoie de doar 19 secunde pentru a restabili egalitatea prin Gameiro la chiar prima actiune de atac.

Un gol care a turnat plumb in ghetele jucatorilor pregatiti de Jurgen Klopp, iar Liverpool a fost incapabila sa reactioneze.

[news-119240]

Detinatoarea trofeului a pus stapanire pe mijlocul terenului, iar Coke reusea o dubla in minutele 64 si 71 pentru o victorie incantatoare. Golul de 2-1 a venit dupa o frumoasa actiune colectiva pornita din propria jumatate a celor de la Sevilla, iar Coke a trimis din prima la coltul lung.

Al doilea gol a fost unul contestat de Liverpool, dar unul perfect valabil. Arbitrul asistent ridicase fanionul pentru o presupusa pozitie de offside la Coke, insa centralul a trecut peste decizia acestuia si a validat golul. Vazuse ca mingea a ajuns la Coke de la un jucator al lui Liverpool.

Chiar si la adapostul celor doua goluri Sevilla a continuat sa domine jocul, iar Liverpool a mai avut pana la final doar doua suturi timide spre poarta lui Soria.

Liverpool: Mignolet; Clyne, Toure (Benteke 83), Lovren, Moreno; Can, Milner, Lallana (Allen 72); Coutinho, Firmino (Origi 68), Sturridge

Sevilla: Soria; Mariano, Rami (Kolo 77), Carrico, Escudero; N’Zonzi, Krychowiak; Coke, Banega (Cristoforo 90+2), Vitolo; Gameiro (Iborra 89)



Sevilla castiga Liga Europa pentru al treilea an la rand