Europa League

Remiza echitabila intre Dinamo Kiev si Fiorentina

Dinamo Kiev si Fiorentina au remizat, scor 1-1, in primul meci contand pentru sferturile Europa League. Contrar cursului jocului, ucrainenii au deschis scorul inainte de pauza. Babacar a adus remiza in-extremis a italienilor, care au astfel prima sansa la calificarea in urmatoarea faza a Europa League.

Joaquin a fost cel care a dat tonul ocaziilor de poarta, in minutul 13, cu o executie plasata din interiorul careului, respinsa cu dificultate de aparatorii lui Dinamo Kiev.

Gruparea italiana s-a mentinut in atac, putin lipsind ca Mario Gomez sa reia decisiv din zona punctului de la 11 metri printr-un sut ce a ocolit de putin bara din dreapta.

Oleksandr Shovkovskiy nu a putut fi surprins de Mohamed Salah, dupa ce atacantul Fiorentinei a recuperat o minge importanta si a finalizat pe centrul portii.

Gazdele au concretizat, insa, cu zece minute inainte de pauza, prin Jermain Lens. Lens a primit la marginea careului si l-a surprins pe Neto printr-un sut direct sub bara transversala, profitand si de o deviere.

Partea secunda a fost una mai cuminte, in conditiile in care italienii au fost aproape de egalare, cu zece minute inainte de final, prin Borja Valero. Lovitura de cap a mijlocasului oaspetilor, insa, a trecut foarte aproape de poarta.

Chiar si asa, Khouma Babacar a marcat pentru 1-1 la una din ultimele faze ale partidei. Un gol care va cantari enorm in stabilirea echipei care se va califica in careul de asi al competitiei.

Dinamo Kiev: Shovkovskiy - Antunes (Vida 24), Dragovic, Khacheridi, Danilo Silva - Rybalka, Sydorchuk (Belhanda 68) - Lens, Buyalskyy (Chumak 80), Yarmolenko - Teodorczyk

Fiorentina: Neto - Tomovic, Savic, Rodriguez, Alonso - Fernandez, Badelj, Valero (Aquilani 83) - Salah, Gomez (Babacar 77) si Joaquin (Vargas 68)

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia)

Cartonase galbene: Dragovic 44, Sydorchuk 65, Khacheridi 69, Lens 72/ Gomez 45+2, M. Alonso 66, Tomovic 90+4

Cartonase rosii: 



Remiza echitabila intre Dinamo Kiev si Fiorentina