Europa League

Petrolul se departeaza de grupele Europa League dupa 1-3 cu Dinamo Zagreb

Aspiratiile Petrolului de a juca la toamna in grupele Europa League s-au lovit, joi seara, de ambitia unei echipe croate Dinamo Zagreb care nu a excelat la Ploiesti, dar a lovit decisiv cand a avut ocazia si a luat astfel un avantaj important in perspectiva calificarii.

Petrolul a sperat pana in final ca va obtine victoria, iar Adrian Mutu a ratat la 1-1 o imensa ocazie. Un minut mai tarziu oaspetii aveau sa marcheze prin Cop golul doi, iar la ultima faza a meciului Paulo Machado a inscris direct din lovitura libera.

Anterior acestui moment capitanul petrolist, Geraldo Alves, primise cartonasul rosu direct pentru o intrare energica asupra lui Ivo Pinto, fostul jucator al celor de la CFR Cluj.

Asadar, Dinamo Zagreb se impune la Ploiesti cu 3-1 si pentru Petrolul raman putine sanse in returul de peste o saptamana de la Zagreb.

Petrolul a inceput bine meciul si dupa doar noua minute de joc Teixeira il intindea pe portarul advers Eduardo cu un sut la coltul scurt.

Dupa alte noua minute mingea a ajuns la Mutu si acesta l-a luat la tinta pe acelasi Eduardo cu un voleu din interiorul careului.

Imediat dupa croatii pierd o minge la centrul terenului, Tamuz urca in viteza si il deschide pe Mutu in stanga, insa acesta intarzie sutul si este blocat.

Dinamo Zagreb a replicat prin doua suturi ale aceluiasi Wilson Eduardo, primul complet ratat si al doilea peste poarta.

Oaspetii au fost rasplatiti in minutul 29 cu o lovitura de la 11 metri dupa un hent discret comis de Mutu in propriul careu. Atacanul Cop nu s-a lasat intimidat de peluza ploiesteana si l-a invins pe portarul Pecanha.

Pana la pauza Petrolul avea sa egaleze prin Tamuz, internationalul israelian finalizand cu un sut pe jos la coltul scurt dupa o patrundere personala de toata frumusetea.

In partea secunda Petrolul a ratat cele mai mari ocazii prin Mustivar, Teixeira si Mutu, iar cei care au marcat au fost oaspetii prin Cop si Paulo Machado.

De retinut si ca Petrolul a avut doua goluri anulate, ambele la Tamuz, unul in prima repriza cand s-a fluierat un fault in atac la Mutu si al doilea pentru un offside fara echivoc in partea secunda.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone - De Lucas, Hoban (Mustivar '50) - Priso (Albin '63), Mutu (Nepomuceno '83), Teixeira - Tamuz. Antrenor: Razvan Lucescu.

Dinamo Zagreb: Eduardo - Ivo Pinto, Simunovici, Simunici, Pivarici - Ademi, Brozovici - Soudani (Machado '46), Antolici (Vukojevici '73), Wilson (Pjaca '63) - Cop. Antrenor: Zoran Mamici.

Cartonase galbene: Alcenat '33 / Ademi '49

Cartonas rosu: Geraldo Alves '90+5

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Italia, formata din Daniele Orsato - Lorenzo Manganelli, Nicola Nicoletti si Daniele Doveri.

La partida de la Ploiesti au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, intre care si 15 fani croati.

Returul va avea loc la 28 august, de la ora 22.00, in Croatia.



Petrolul se departeaza de grupele Europa League dupa 1-3 cu Dinamo Zagreb