Europa League

Petrolul, scoasa din Europa de Dinamo Zagreb

Petrolul nu a reusit sa surmonteze deficitul de doua goluri inregistrat in mansa tur, parasind Europa League cu o noua infrangere, scor 2-1 la Zagreb, la finalul unui joc in care croatii au demonstrat inca o data de ce merita sa acceada in grupele competitiei, iar "lupii" au fost transformati peste noapte in mielusei de un adversar care a debordat de pragmatism. Steaua si Astra Giurgiu vor reprezenta astfel Romania in grupele Europa League.

Returul cu Dinamo Zagreb putea incepe cu un gol inscris rapid in poarta lui Eduardo, dupa ce Toto Tamuz a trimis in stalpul din dreapta goalkeeperului lusitan, la nici zece minute distanta de primul fluier al lui Ivan Kruzliak.

La mijlocul reprizei, Cop a razbunat ocazia lui Tamuz printr-o noua reusita dupa prestatia excelenta din urma cu o saptamana. Scapat in situatie unu la unu cu Cobrea, din pasa lui Machado, Cop a trimis in plasa pentru 1-0.

In minutul 33, Cop a fost foarte aproape sa "deschida" cadoul facut de defensiva Petrolului. Satli s-a repliat in timp util si a respins in ultimul moment.

La un sfert de ora de la reluarea jocului, Juan Angel Albin a restabilit egalitatea din pasa lui Adi Mutu. Uruguayanul nu a iertat din interiorul careului, intr-un moment in care Petrolul parea neputincioasa in fata defensivei adverse.

Intrat de cateva minute in teren, Soudani a ratat doua ocazii importante pentru Dinamo Zagreb. La una dintre ele, Soudani, scapat singur spre poarta, a finalizat pe langa stalpul din stanga lui Lopes.

Cu doua minute inainte de final, Cobrea s-a evidentiat printr-o parada fantastica la sutul din apropiere al lui Ademi, singur cu fostul portar al Concordiei.

Periplul Petrolului in Europa League s-a incheiat mizerabil, dupa ce in prelungiri Antolic a inscris ca in curtea scolii, stabilind scorul final, 2-1 pentru Dinamo Zagreb si consfintind astfel o dubla victorie a croatilor impotriva formatiei pregatite de Razvan Lucescu.

Dinamo Zagreb: Eduardo - Simunic, Simunovic, Ivo Pinto, Antolic, Paulo Machado (Vukojevic 63), Ademi (Coric 90), Pivaric, Brozovic, Wilson Eduardo (Soudani 71), Cop
Rezerve: Jezina, Ibanez, Sigali, Coric, Vukojevic, Soudani, Pjaca
Antrenor: Zoran Mamic

Petrolul: Cobrea - Alcenat, Satli, Gerson, Mustivar (L. Marinescu 79) - Albin, Hoban - Teixeira, De Lucas (Nkoyi), Mutu (Nepomuceno 67) - Tamuz
Rezerve: Bolboasa, Beta, Nepomucenco, Priso, Astafei, Marinescu, Nkoyi
Antrenor: Razvan Lucescu

Arbitru: Ivan Kruzliak (Slovacia)

Cartonase galbene: Simunovic 76, Brozovic 86, Antolic 90+2/ De Lucas 36

Cartonase rosii: -

Stadion: Maksimir

Spectatori: 6000



Petrolul, scoasa din Europa de Dinamo Zagreb