Europa League

Petrolul castiga in Albania si contribuie la coeficientul Romaniei

Petrolul a acces in turul III preliminar al Europa League dupa o dubla victorie inregistrata in fata albanezilor de la Flamurtari. "Lupii" au muscat si in retur, scor 3-1, prin golurile reusite de Teixeira, Pablo De Lucas si Priso. Flamurtari a deschis scorul undeva spre finalul primei reprize, Petrolul a egalat rapid, pentru ca mai apoi sa se impuna spre final. Viktoria Plzen este urmatorul adversar al Petrolului in turul III al competitiei.

Albanezii de la Flamurtari puteau reduce din handicapul de doua goluri inregistrat la Ploiesti, in minutul 8, pe fondul unei gafe a lui Pecanha, care a pasat periculos la un adversar in preajma careului.

Jocul s-a mutat imediat la poarta cealalta, acolo unde Tamuz a finalizat in plasa laterala un contraatac periculos al "lupilor". In minutul 10, Adrian Mutu a trecut pe langa deschiderea scorului, printr-o lovitura de cap de la 11 metri, la capatul unei centrari furnizate de fundasul lateral Alcenat.

[news-108426]

Petrolul a fost privata de primirea unui penalti, dupa o patrundere periculoasa a lusitanului Teixeira, agatat in suprafata de pedeapsa de Kuqi (17).

Trei minute mai tarziu, Nepomuceno a tras din cadere putin alaturi de poarta lui Lika. Goalkeeperul lui Flamurtari s-a evidentiat, la mijlocul reprizei, cand a raspuns prompt la executia pe coltul scurt a lui Fanchone.

Pecanha nu s-a lasat mai prejos, raspunzand exact la incercarea temerara a lui Kuqi de a forta coltul scurt, din 8-9 metri.

Telushi a continuat din lovitura libera, in minutul 31, cu o executie ce a trecut aproape razant cu bara transversala.

Flamurtari a modificat tabela chiar inainte de pauza. Telushi a centrat perfect pentru Lena, care nu a iertat din 6 metri.

Petrolul a dat dovada de caracter, iar replica nu a intarziat sa vina. La mai putin de doua minute de golul semnat de Lena, Teixeira a restabilit egalitatea din pasa lui Adrian Mutu.

Albanezii au jucat in repriza secunda dupa cum i-au "cantat" elevii lui Lucescu jr, prima ocazie notabila la poarta lui Pecanha aparand cu un sfert de ora inainte de final. Muzaka a tras din unghi, Pecanha a respins in lateral, de unde Lena a reluat defectuos peste bara.

Cu cinci minute inainte de final, spaniolul Pablo De Lucas a pecetluit victoria "lupilor" cu o aparitie surprinzatoare in careu, care a condus la golul de 2-1. In minutul 90, Teixeira a pasat ideal pentru Priso, care a stabilit scorul final din centrul careului.

FLAMURTARI: I. Lika - Arberi, Telushi (Gerxho 63), Douglas, Mici - Shehaj (Licaj 67), Kuqi, Zeqiri, G. Lika - Muzaka (Meto 87), Lena
Rezerve: Xhelilak, Begaj, Idrizaj, Sakaj, Meto, Gerxho, Licaj
Antrenor: Ernest Gjoka

PETROLUL: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone (Beta 77) - Nepomuceno (Priso 60), De Lucas, Hoban, Teixeira - Mutu - Tamuz (Albin 72)
Rezerve: Cobrea, Beta, Satli, Albin, Priso, Marinescu, Nkoyi
Antrenor: Razvan Lucescu

Arbitru: Jan Valasek (Slovacia)

Cartonase galbene: Zeqiri 47, Mici 67/ Nepomuceno 60

Cartonase rosii: - 

Stadion: Flamurtari



Petrolul castiga in Albania si contribuie la coeficientul Romaniei