Europa League

Pandurii castiga primul punct in Europa League

Pandurii nu a reusit sa obtina mai mult de un punct la Guimaraes, dupa 1-1 cu Pacos Fereira, in cea de-a doua etapa a Grupei E a Ligii Europa. Gorjenii au deschis scorul rapid prin Momcilovic, nu mai departe de minutul 5, insa tactica preponderent defensiva a lui Cristi Pustai, la care se adauga si prestatia slaba a brazilianului Eric, au privat-o pe Pandurii de obtinerea unei victorii in fata unui adversar prea putin preocupat de aceasta competitie.

Preocupat mai degraba de situatia din Liga Sagres (campionatul portughez de fotbal), Costinha s-a folosit de o serie de jucatori de plan secund in meciul impotriva gorjenilor, iar acest lucru avea sa se observe inca din minutul 5, cand Momcilovic transformat in gol un balon topait in fata portii adverse.

Cinci minute mai tarziu, lituanianul Matulevicius nu a putut profita de degajarea gresita a lui Filipe, intarziind inexplicabil momentul sutului.

La atacul urmator, Caetano a ratat singur cu Pedro Mingote, dupa o greseala in aparare a lui Ungurusan. Forcingul lusitanilor a continuat cu executia din intoarcere a lui Bebe, din minutul 20, Breeveld trecand putin pe langa 2-0, cu sase minute inainte de finalul primei reprize, la capatul unei centrari de calitate a autorului primului gol romanesc din aceasta toamna.

Lusitanii au intrat bine in partea secunda, dupa ce Rui Miguel a reusit faza serii in Europa League, destabilizand defensiva gorjenilor cu un calcai de efect, in urma caruia a punctat simplu din apropiere.

La mijlocul reprizei, capitanul lui Pacos - Anunciacao - l-a testat pe Mingote cu un sut-bomba din 25 de metri, respins cu ceva emotii de catre goalkeeperul Pandurilor.

Finalul le-a apartinut oaspetilor, care au amenintat poarta aparata de Filipe prin Erico (77'), Distefano (79') si Buleica (80'), insuficient de exacti la finalizare pentru a furniza inca un succes in deplasare a gruparii gorjene.

Pacos Fereira: Filipe - Rodrigo Antonio, Tiago Valente, Gregory, Helder Lopes - Anunciacao, Rui Miguel (Oliveira 81'), Seri - Manuel Jose (Ruben Ribeiro 74'), Bebe, Caetano (Hurtado 65').

Antrenor: Sergio Gaminha.

Pandurii Targu Jiu: Mingote - Ungurusan, Erico, Paraskevas, Momcilovici - Breeveld, Anton - Buleica, Eric (Distefano 59'), Ciucur (Cristea 67') - Matulevicius (Dos Santos 73').
Antrenor: Cristian Pustai.

Brigada de arbitri: Aleksei Nikolaev (Rusia), asistenti: O. Tselovalnikov, D. Mosiakin (Rusia), arbitri suplimentari: V. Kazmenko, A. Egorov (Rusia), rezerva: Maksim Gavrilin (Rusia). Observator: Leslie Irvine (Irlanda de Nord), delegat UEFA: Zoran Cvrk (Croatia).

Cartonase galbene: T. Valente 76', Anunciacao 88'

Cartonase rosii: -



Pandurii castiga primul punct in Europa League