Europa League

CFR Cluj evita prelungirile si se califica in Turul 3 al Europa League

CFR Cluj a avut o misiune ingrata in Serbia, de a invinge in fata a peste 10.000 de fani sarbi veniti sa vada fosta campioana a Romaniei in mansa retur a confruntarii cu FK Jagodina. Guima a facut diferenta intr-un meci care se indrepta negresit spre prelungiri, scor 1-0, iar CFR Cluj completeaza astfel tabloul echipelor calificate in urmatorul tur al Europa League. Petrolul si Astra sunt celelalte formatii care au ajuns in turul III, in timp ce Steaua va intalni Aktobe in faza similara a Ligii Campionilor.

CFR Cluj a avut prima ocazie a meciului, undeva spre sfarsitul primului sfert de ora, cand Tade a pus capul imprecis la o minge centrata din corner.

Sarbii au echilibrat jocul, iar in minutul 39 Jakimovski, din pozitie lateral stanga, a trimis periculos spre poarta lui Felgueiras. Lusitanul a salvat-o pe CFR de la primirea unui gol ca si facut, intervenind de pe linia portii cu un reflex senzational.

[news-108426]

Tot Jakimovski, in prelungiri, a trecut aproape de deschiderea scorului cu o lovitura de cap ce a depasit transversala.

In minutul 64, Felgueiras s-a evidentat la o minge grea trimisa de pe partea dreapta, pentru ca Guima, zece minute mai tarziu, sa fie lipsit de sansa la capatul unei curse personale, in care nu a reusit sa gaseasca un coechipier demarcat in gura portii aparate de Djuricic.

Introdus de Vasile Miriuta in locul eternei sperante Florin Costea, Guima a trimis CFR-ul in turul III al Europa League printr-o reluare din cadere, norocoasa, la o faza incalcita de atac.

FK JAGODINA: Djuricic - Milinkovic, Simac, Gasic, Filipovic - Cvetkovic, Djuric, Mitosevic - Arsenijevic, Susnjar, Jakimovski (Lepovic 62)
Rezerve: Peric, Mijatovic, Ilic, Martinovic, Lepovic, Ivanovic, Stoicev
Antrenor: Mladen Dodic

CFR CLUJ: Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Sulley, Monroy - Deac (Jakolis 90+3), Negrut (Christian 86), Fl. Costea (Guima 70) - Tade
Rezerve: Amadio, Ene, Tiago Lopes, Veres, Christian, Guima, Jakolis
Antrenor: Vasile Miriuta

Arbitru: Bastian Dankert (Germania)

Cartonase galbene: Cvetkovic 25, Susnjar 54, Arsenijevic 90/ Tade 25, Monroy 29

Cartonase rosii: - 

Stadion: Jagodina City Stadium



CFR Cluj evita prelungirile si se califica in Turul 3 al Europa League