Europa League

Fiorentina elimina AS Roma din Europa League

Gruparea viola s-a calificat in urmatoarea faza a Europa League gratie unui start halucinant de meci, cu 3 goluri incasate de Skorupski foarte rapid. Gonzalo Rodriguez, Marcos Alonso si Basanta au transat rapid victoria in favoarea Fiorentinei. Dupa 1-1 in tur, Fiorentina merge la pas in sferturi, 3-0 pe Olimpico, fara a-l avea pe Tatarusanu in lot. A aparat Neto, iar Luca Lezzerini (19 ani) a fost solutia de rezerva a lui Vincenzo Montella.

Fiorentina a avut un start ideal de meci pe Olimpico, dupa penaltiul provocat de Holebas in minutul 7. Gonzalo Rodriguez a transformat in prima faza, insa arbitrul nu a putut trece cu vederea ca, in momentul executiei, foarte multi jucatori ai ambelor formatii se aflau in interiorul careului. Rodriguez a schimbat coltul la reluare, invingandu-l pe Neto, inlocuitorul lui Ciprian Tatarusanu.

Zece minute mai tarziu, Torosidis a reluat ca capul putin pe langa bara din dreapta, la o lovitura de colt a gazdelor.

S-a facut in schimb 2-0 cu largul concurs al lui Skorupski. Un gol stupid incasat de portarul Romei, care s-a incapatanat sa tina in teren o minge, iar Marcos Alonso a fost la locul potrivit pentru a profita.

Basanta a evadat din marcaj la un corner al Fiorentinei si a punctat cu o lovitura de cap imparabila din 6 metri.

Adem Ljajic si Miralem Pjanic au oferit replica timida a Romei pana la pauza.

Imediat dupa reluare, Salah a patruns incredibil in careul advers si doar bara transversala i s-a impotrivit pentru a urca scorul la 4-0.

Babacar a continuat cu sut in diagonala dintr-o pozitie favorabila, servit fiind de Salah.

Spre final, Salah a simtit ca poate marca in poarta unei echipe cazute. Bara s-a opus din nou, iar scorul a ramas nemodificat pana la ultimul fluier al turcului Cakir Cuneyt.

Romanii au incheiat partida in inferioritate numerica. Adem Ljajic a fost eliminat pentru cumul de cartonase.

AS Roma: Skorupski - Holebas, Yanga-Mbiwa, Torosidis - Keita, De Rossi, Pjanic - Ljajic, Gervinho si Florenzi.

Fiorentina: Neto - Savic, Rodriguez, Basanta - Joaquin, Fernandez, Badelj, Valero, Alonso - Salah si Babacar.



Fiorentina elimina AS Roma din Europa League