Europa League

Debut de cosmar pentru Viitorul in cupele europene

Viitorul a pierdut cu 5-0 meciul sustinut, joi seara, in deplasare cu belgienii de la Gent in prima mansa din turul 3 preliminar al Europa League. Un rezultat aspru care decide practic echipa calificata in playoff-ul competitiei si lasa celor de la Viitorul doar optiunea unui rezultat de palmares la returul de peste o saptamana.

Un meci in care experienta, forta si tenacitatea gazdelor au inclinat decisiv balanta in fata tineretii celor de la Viitorul, o echipa care s-a pierdut cu firea si a picat acest prim exament european din istoria de doar 9 ani a clubului constantean.

Doar 17 minute a rezistat Viitorul la Gent pana cand puternicul fundas sarb Mitrovic a deschis scorul in urma unei faze de la coltul terenului. Cu sapte minute inaintea pauzei Coulibaly, un alt jucator cu o talie impresionanta, a majorat avantajul lui Gent la o iesire gresit a portarului Rimniceanu.

Pauza nu a schimbat nimic in bine la Viitorul si echipa antrenata de Gheorghe Hagi a fost depasita la toate capitolele in partea secunda incasand alte trei goluri.

Primul in minutul 53 de la acelasi Coulibaly, dupa care Depoitre a facut 4-0 sapte minute mai tarziu. Bara i-a salvat pe cei de la Viitorul la sutul aceluias jucator in minutul 63, dar Rimniceanu s-a vazut nevoit sa scoata din nou mingea din poarta la reusita lui Neto din minutul 67.

Viitorul a incheiat meciul in inferioritate numerica, dupa ce Tiru s-a accidentat la un duel aerian cu Neto si a fost transportat direct la spital. Hagi operase toate modificarile pana la aceasta accidentare.



Debut de cosmar pentru Viitorul in cupele europene