Europa League

De ce meciul West Ham - Astra nu s-a vazut la televizor

Partida West Ham - Astra Giurgiu nu s-a vazut la televizor in Romania, insa nu a fost vina posturilor tv de la noi din tara.

Cei de la West Ham au decis sa nu vanda drepturile de televizare ale partidei, in Anglia. pentru ca suma de vanzare era prea mica din cauza adversarului obscur (pentru ei) din Romania. In acelasi timp, englezii au dorit ca prin netelevizarea partidei sa forteze lumea sa vina la stadion, sa aiba astfel o arena arhiplina, dar sa obtina in acelasi timp si mai multe incasari.

Prin vanzarea a 40.000 de bilete, West Ham a incasat mai mult decat vanzarea pe o suma derizorie a drepturilor tv.

Astfel, televiziunile din Romania nu au putut prelua un semnal video din Anglia. Pentru a televiza partida in Romania, ar fi putut cumpara separat drepturile de televizare pentru tara noastra. Acest lucru insemna si producerea proprie a partidei, fara o echipa engleza care sa ofere semnalul.

Pentru a avea imagini video, ci nu doar drepturile tv pe hartie, ar fi trebuit angajata o echipa locala de productie tv sau ar fi trebuit deplasata o echipa din Romania la fata locului. In ambele cazuri, costurile ar fi fost de peste 100.000 de euro, la care se adauga suma drepturilor tv. Varianta deplasarii era inutila si mult mai scumpa, iar in Anglia o echipa de productie nu are costurile din Romania.

Meciul nu a fost televizat, ca urmare. Partida s-a "vazut" la postul de radio Romania Actualitati, care a intrerupt partida de doua ori: pentru un sfert de ora in prima repriza pentru a difuza buletinul de stiri de la ora 22:00, apoi inca o data pentru cateva minute la buletinul de stiri de la ora 23:00.

Rezumatul video a aparut dupa meci si se poate vedea aici.



De ce meciul West Ham - Astra nu s-a vazut la televizor