Europa League

CFR Cluj iese urat din Liga Europa

CFR Cluj a fost eliminata joi seara din turul 3 preliminar al Ligii Europa, invinsa cu 2-0 acasa de Dinamo Minsk si cu scorul cumulat de 3-0. CFR a avut cele mai mari ocazii ale partidei, a ramas in 10 total nemeritat si a avut cel putin un penalty refuzat de arbitru, care a acordat fara sa clipeasca eronat o lovitura de la 11 metri pentru oaspeti. Cel mai urat mod sa pierzi un meci l-a trait CFR, decimata pas cu pas de centralul acestui meci.

Partida a inceput bine pentru CFR. Voronkov, un jucator de baza, s-a accidentat si a fost inlocuit, slabind echipa.

Minutele de presiune ale gazdelor au adus in minutul 20 prima ocazie de gol. Negrut a reluat din voleu, insa portarul lui Dinamo Minsk a deviat cu un ultim efort. Daca nu era pe directia portarului, executia lui Negrut era de gol. 

Imediat dupa aceea, faza a mai continuat, iar CFR a cerut penalty pentru un presupus fault asupra lui Tade, insa nu s-a acordat nimic. La reluari s-a vazut ca Tade a fost secerat si trebuia acordat 11 metri.

Montroy si Costea au sutat consecutiv spre poarta, in minutul 24, insa mingea s-a lovit cu obstinatie de picioarele aparatorilor adversi. Costea a avut golul in picior, a tras cu latul, dar fix intr-un aparator, un unghi cat de mic l-ar fi intins serios pe portarul advers.

Pe fondul jocului bun al celor de la CFR, a intrat in scena arbitrul de centru. Daca nu acordase penalty pentru CFR, centralul a decis sa elimine un om clujenilor. In minutul 27, Rada a primit rosu pentru un fault cu piciorul ridicat, insa ar fi meritat doar un galben.

Chiar si asa, CFR a fost din nou la un pas de gol doua minute mai taziu. Tade a sprintat in careu, a fost din nou secerat, dar nu s-a acordat 11 metri.

Dinamo Minsk a mirosit golul in minutul 32, cand un sut fulgerator a trecut putin peste poarta lui Felgueiras.

CFR nu a renuntat la atac, jucand de parca nu s-ar fi aflat in zece oameni. Tade a sutat puternic in minutul 32 si numai parada lui Gutor, portar de echipa nationala, a tinut scorul 0-0.

Repriza a doua a insemnat o presiune mai mare a oaspetilor, care avea sa se si fructifice. Dupa o minge care trecuse prin fata a doi atacanti la poarta lui CFR, fara a pune nimeni piciorul pentru gol, dar si dupa o bara a lu Udoji, Stasevich  a deschis scorul dupa o lovitura libera, mingea fiind deviata pe langa Felgueiras.

Pentru ca masa sa fie bogata, Minsk a primit o lovitura de la 11 metri inventata in minutul 80, transformata de Udoji.

CFR paraseste cu un gust amar cupele europene, fara a da vreun gol celor de la Minsk, echipa cu cea mai buna aparare din campionatul local. Cu siguranta, CFR putea mai mult in meciul retur, dar a primit o frana decisiva din partea arbitrului, care a rupt un meci echilibrat.



CFR Cluj iese urat din Liga Europa