Europa League

Avancronica meciului West Ham United-Astra Giurgiu

Pentru Astra Giurgiu meciul de la Londra este unul de totul sau nimic in ceea ce priveste parcursul european din acest sezon, unul inceput cu speranta calificarii in grupele Ligii Campionilor.

Golul marcat de Alibec in meciul tur de la Giurgiu pastreaza o speranta la calificare pentru echipa lui Marius Sumudica, tehnician care a primit din partea UEFA permisiunea de a sta pe banca joi seara.

Moralul celor de la Astra nu este foarte ridicat dupa 1-5 in deplasare cu CFR Cluj in campionat, meci la finalul caruia Sumudica a vrut sa-si dea demisia. Ulterior a revenit asupra deciziei si s-a urcat in avionul pentru Londra alaturi de echipa.

West Ham United si-a menajat mai multi jucatori in victoria scurta obtinuta chiar pe London Stadium contra lui Bournemouth, scor 1-0, in etapa a 2-a din Premier League.

Vestea buna pentru gazde si mai putina buna pentru Astra este ca mijlocasul francez Dimitr Payet, absent de la West Ham in ultimele doua meciuri, si-ar putea face reintrarea chiar joi seara. Cu toate acestea, antrenorul Slaven Bilic ar putea sa nu forteze pentru a-l avea apt pe Payet la urmatorul meci de campionat alaturi de Manuel Lanzini, un alt absent.

Aaron Cresswell, Andy Carroll, Andre Ayew si Sofiane Feghouli vor absenta la meciul de joi seara cu Astra Giurgiu.

Sezonul trecut Astra a scos un 2-2 spectaculos pe vechiul Upton Park, dupa care s-a impus pe teren propriu, cu 2-1, calificandu-se in playoff-ul Europa League unde avea sa piarda dramatic contra celor de la AZ Alkmaar.

De aceasta data presiunea publicului englez va fi si mai accentuata, oficialii "ciocanarilor" anuntand vanzarea celor 57.000 de tichete scoase pe piata pentru acest meci.

West Ham a castigat un singur meci european din ultimele sase, obtinand doar doua remize, ambele cu Astra Giurgiu, in timp ce reprezentanta Romaniei a pierdut cinci din ultimele sapte meciuri disputate in deplasare in cupele europene. Singurele rezultate pozitive obtinute de Astra in deplasare au fost pe pamant britanic: 1-0 cu scotienii de la Inverness si 2-2 cu West Ham sezonul trecut.

Fortuna: Pariuri West Ham-Astra (vezi aici toate cotele)

1

X

2

1,28

5,25

12,00



Avancronica meciului West Ham United-Astra Giurgiu