Europa League

Astra revine de la 0-2 si castiga cu Alkmaar

Astra Giurgiu a avut o revenire formidabila in prima repriza a meciului cu Alkmaar din mansa tur a barajului pentru grupele Ligii Europa si a castigat partida de acasa, cu 3-2. O victorie importanta care plaseaza Astra ca favorita la obtinerea calificarii. Returul ramane deschis, insa la cele aratate in partida de la Giurgiu echipa lui Marius Sumudica are capacitatea sa marcheze goluri in Olanda.

Meciul de la Giurgiu a debutat cu o faza controversata in careul celor de la Alkmaar. De Amorim a cazut in duel cu un adversar, dar centralul sloven nu a acordat nimic.

Astra a trimis primul sut pe poarta in minutul 10 prin Alibec, al carui sut de la distanta cu pamantul a fost retinut de uruguayanul Rochet.

Au urmat trei minute de cosmar pentru echipa lui Marius Sumudica, interval in care Astra a primit doua goluri cu suturi din interiorul careului.

Henriksen a deschis scorul in minutul 10 din pasa lui Hupperts la capatul unui contraatac trei contra trei. O faza care a prins complet pe picior gresit apararea celor de la Astra.

Doua minute mai tarziu Alkmaar avea sa o bage din nou in poarta dupa un corner executat de stanga in directia de atac a gruparii olandeze. Mingea a ajuns cu sansa la Jansen, dupa o deviere din partea lui De Amorim, si acesta l-a invins pe Lung cu un sut pe jos.

Fara a mai avea prea multe de pierdut, Astra a iesit la joc si a luat cu asalt poarta adversa. Pe acest fond avea sa pice si primul gol, in realitate un autogol al portarului Rochet la o minge intoarsa de Boldrin in fata portii.

Acelasi Rochet avea sa intervina decisiv in minutul 37 la sutul lui Budescu, dar n-a mai avut ce face trei minute mai tarziu la reluarea lui Alibec din fata portii. Atacantul Astrei a marcat cu un sut din sase metri dupa o lovitura libera bine gandita.

Ultimele secvente ale primei reprize au adus si golul trei pentru Astra. Dandea, jucator intrat in locul lui Boldrin in minutul 35, a reluat cu un sut sanatos, din prima, o minge centrata pe jos de Budescu dintr-un corner.

Astfel, Astra intorcea rezultatul de la 0-2 si intrat intr-un avantaj nesperat la cabine.

Partea secunda a inceput cu cei de la Alkmaar in ofensiva, in timp ce Astra a jucat prudent, la conservarea avantajului minim de pe tabela.

Cei de la Alkmaar au avut in minutul 70 un gol anulat dupa ce mingea centrata in sase metri pentru Janssen depasise suprafata regulamentara a terenului. Intr-o prima faza Lung respinsese cu o interventie de zile mari.

Enache, jucator care nu a prea iesit la ramp in prima repriza, s-a evidentiat in minutul 77 la o faza lucrata de Budescu, insa a preferat sutul spre poarta in locul unei pase in centru pentru Florea si nu a iesit nimic.



Astra revine de la 0-2 si castiga cu Alkmaar