Europa League

Astra pierde in Scotia, 2-1 pe Celtic Park

Astra a ramas fara punct in Grupa D a Europa League dupa infrangerea la mustata inregistrata in deplasarea din Scotia, 2-1 cu Celtic Glasgow. Vicecampioana Romaniei a fost egala lui Celtic in prima repriza, ba chiar mai mult a irosit cateva sanse importante la poarta lui Gordon. Echilibrul s-a rupt spre final, la o lovitura libera acordata in mod gratuit de arbitru. Gazdele au punctat in doua randuri intr-un interval scurt de timp, iar Enache a dinamitat finalul de meci cu o reluare dubioasa din apropiere.

Giurgiuvenii au inceput usor timorati disputa de pe Celtic Park, insa fara a fi pusi in situatia de a se baza pe interventiile lui Silviu Lung jr. Mai mult decat atat, dupa primul sfert de ora, elevii lui Oleg Protasov au inceput usor, usor sa incerce poarta lui Gordon.

In minutul 22, Yahaya a aparut la finalizare cu un sut-bomba din afara careului, la care goalkeeperul scotienilor a blocat cu pieptul.

Budescu a continuat cu o executie frumoasa din zona punctului de la 11 metri. Gordon a lasat insa piciorul stang in spate si a evitat deschiderea scorului cu o interventie specifica handbalului.

Seto, din pasa decarului Astrei, nu a putut sa cadreze dintr-o pozitie excelenta (25).

Cinci minute mai tarziu, Gabi Enache a agitata plasa laterala printr-o incercare frumoasa de la aproximativ 18 metri.

Finalul reprizei a adus si prima ocazie importanta a campioanei Scotiei, dupa ce Cristi Oros a intervenit la sacrificiu in fata lui Stokes, angajat in careu de Scepovic.

Jocul de pe Celtic Park s-a reluat cu o ocazie incredibila a gazdelor, dupa ce Izaguirre a centrat perfect pentru sarbul Scepovic, care a ratat din interiorul careului cand avea jumatate de poarta la dispozitie, neacoperita de Silviu Lung.

In minutul 66, Oros a aparut in mod surprinzator pe tusa careului mic si a trimis cu capul putin pe poarta lui Gordon, tintuit de executia stoperului Astrei. Budescu a fost la un pas de a produce surpriza, la urmatorul atac consistent al Astrei.

Cu un sfert de ora inainte de final, islandezul Kristinn Jakobsson le-a oferit cadou gazdelor o lovitura libera de pe partea dreapta, in urma unui presupus fault comis de Oros la Wakaso. Stoke a batut pe coltul lung, de unde Scepovic nu a mai ratat ocazia de a inscrie cu capul din cativa metri.

In minutul 78, Silviu Lung a respins gresit o minge centrata in forta de pe partea dreapta, iar Johansen a fost omul potrivit la locul potrivit pentru a pune latul de 2-0.

Golul Astrei s-a nascut dintr-o faza care nu anunta nimic, dupa ce Gabi Enache a fost incadrat de doi adversari in gura portii lui Gordon. Cu toate acestea, mijlocasul Astrei a prelungit norocos pentru 2-1, in pofida protestelor scotienilor care au solicitat hent.

In prelungiri, Cristi Oros a evitat golul de 3-1 printr-o interventie providentiala la finalizarea lui Scepovic, cel mai periculos om al scotienilor.

Celtic: Gordon - Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre - Brown, Mulgrew (Wakaso 67) - McGregor (Tonev 57), Johansen, Stokes (Kayal 78) - Scepovic

Astra: Lung - Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Morais - Laban (Florescu 88), Yahaya - Enache, Seto (Fatai 78), De Amorim (L. Rus 87) - Budescu

Arbitri: Kristinn Jakobsson (central), Gylfi Mar Sigurdsson si Sigurdur Thorleifsson (tusieri), Thoroddur Hjaltalin si Vilhjalmur Thorarinsson (suplimentari), Gunnar Gunnarsson (rezerva) - toti din Islanda. Observator UEFA: Jan Fasung, din Slovacia.

Cartonase galbene: Tonev 70/ Yahaya 8, Oros 72

Cartonase rosii: -

Stadion: Celtic Park



Astra pierde in Scotia, 2-1 pe Celtic Park