Europa League

Astra pierde, dar se califica in grupele Europa League

Astra a trecut de Olympique Lyon in play-off-ul Ligii Europa, joi seara, scor 2-2 la general, gratie rezultatului excelent inregistrat in urma cu o saptamana. Giurgiuvenii au cedat mansa retur, 1-0, dupa o repriza buna realizata de Lyon, care a fost tinuta la respect in partea secunda, golul inscris de Ferri fiind insuficient pentru a anula aceasta calificare istorica a Astrei Giurgiu.

Meciul de la Giurgiu a debutat intr-o usoara nota de tatonare, dupa care Zeffane, scapat din marcaj, a finalizat pe coltul scurt al portii lui Silviu Lung (9).

La mijlocul reprizei, francezii au concretizat prin Ferri, care a profitat de un ricoseu fericit si a impins mingea in plasa din marginea careului mic, pe fondul unei neintelegeri in apararea giurgiuveana.

In minutul 28, Silviu Lung jr. a evitat desprinderea la doua goluri printr-o parada senzationala. Portarul Astrei a respins de langa bara mingea reluata cu capul de Kone din centrarea lui Ghezzal.

La reluarea jocului, Astra ne-a reamintit ca fotbalul este un sport care pune fata in fata doua formatii, dupa ce Oros, din 6 metri, a trimis putin alaturi din pasa franco-cipriotului Vincent Laban.

Budescu a continuat cu o executie imprecisa din lovitura libera, in minutul 56, la capatul unui atac in care Bukari l-a fortat pe Kone sa faulteze in marginea propriului careu.

Cinci minute mai tarziu, Lacazette l-a gasit "acasa" pe Silviu Lung, dupa un sut plasat de la aproximativ 25 de metri.

Cu douazeci de minute inainte de final, Lopes a salvat incredibil la lovitura de cap din apropiere a lui Enache, care putea restabili egalitatea din serviciul lui Budescu.

Njie a irosit o ocazie buna de gol a lyonezilor, in minutul 80, cand a pus gresit latul din 6 metri, scapat din marcaj. Tot Njie, la urmatorul atac, a trimis slab cu capul pe directia lui Lung.

Ferri putea trimite Lyon-ul in grupele Ligii Europa cu un sut bomba din afara careului, la care Lung a fost salvat de bara.

ASTRA: Lung - Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Morais - Yahaya, Laban (Seto 85) - Enache, Budescu (L. Rus 89), De Amorim - Bukari (Grandin 90+2)
Rezerve: Coman, Seto, Ionita, Grandin, Cristescu, Rus, Alibec
Antrenor: Daniel Isaila

LYON: Lopes - Jallet, Kone, Gonalons, Zeffane (Bahlouli 73) - Ferri, Tolisso - Njie, Malbranque (Mvuemba 81), Ghezzal (Danic 65) - Lacazette
Rezerve: Gorgelin, Dabo, Ngouma, Danic, Mvuemba, Labidi, Bahlouli
Antrenor: Hubert Fournier

Arbitru: Sergei Karasev

Cartonase galbene: Oros 45+2, G. Enache 76, Laban 85, Morais 90+4, S. Lung 90+4/ B. Kone 55, Gonalons 64

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici



Astra pierde, dar se califica in grupele Europa League