Europa League

Astra obtine primul punct in Europa League

Astra a remizat pe teren propriu cu Celtic, scor 1-1, intr-un meci contand pentru etapa a 4-a a Europa League. Vicecampioana Romaniei a fost condusa pana spre finalul meciului, cand brazilianul William De Amorim, introdus in partea secunda, a gasit vinclul portii aparate de Gordon, contribuind decisiv la primul punct obtinut de giurgiuveni in Grupa D a Europa League.

Ceata care s-a abatut asupra orasului Giurgiu a pus in pericol startul meciului. Oficialii vicecampioanei s-au folosit de sistemul de incalzire a gazonului, aprinzand  si cateva cauciucuri inainte cu o ora de primul fluier, pentru a asigura vizibilitatea optima disputarii acestei confruntari.

Jocul de posesie propus de Astra in primele minute a fost imediat contracarat de scotieni, care au trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 18. Wakaso a centrat excelent pentru Johansen in 8 metri, iar Lung s-a remarcat cu o parada pe masura.

Zece minute mai tarziu, Gordon nu s-a lasat mai prejos si a raspuns prompt sutului periculos expediat de Yahaya de la limita careului mare.

Oaspetii au inscris pana la pauza, la capatul unei faze fixe in care Oros nu a reusit sa respinga corespunzator balonul respins de zid, iar Johansen a reluat in forta de la aproximativ 18 metri, profitand si de devierea involuntara a lui Pliatsikas (32). 

La ultima faza a reprizei, Mullgrew l-a intins pe Lung cu o torpila din afara careului.

Actul secund a debutat cu o noua mare ocazie in contul lui Celtic, dupa ce Scepovici a finalizat defectuos din pasa cu calcaiul primita de la autorul golului. La poarta opusa, Budescu a avut o executie asemanatoare din zona punctului cu var.

Pliatsikas nu a putut sa il surprinda pe Gordon, care a boxat cu dificultate de la coltul scurt.

In minutul 77, Silviu Lung si-a continuat prestatia cu o noua interventie de efect la sutul de la distanta trimis de Mullgrew.

Scorul final a fost stabilit de brazilianul De Amorim printr-o executie direct la vinclu, la care goalkeeperul campioanei Scotiei a fost transformat in simplu spectator (80).

Astra a incheiat meciul in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Laban pentru o duritate la mijlocul terenului.

Astra Giurgiu: Lung jr. - Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Junior Morais - Laban, Yahaya (Seto 81) - Enache, Budescu (Florescu 62), Joaozinho (De Amorim 46) - Bukari

Rezerve: Coman, Gaman, Florescu, Seto, Chitu, Rus, William De Amorim

Celtic Glasgow: Gordon - Lustig, Denayer, Van Dijk, Izaguirre - Brown, Mulgrew - McGregor, Johansen, Wakaso (Matthews 81) - Scepovici (Griffiths 73)

Rezerve: Zaluska, Matthews, Ambrose, Biton, Tonev, Kayal, Griffiths

Arbitru: Serhiy Boiko (Ucraina)

Cartonase galbene: Ben Youssef 36, Yahaya 66, Bukari 90+1/ Brown 66, van Dijk 90+3

Cartonase rosii: Laban 90+3

Stadion: Marin Anastasovici



Astra obtine primul punct in Europa League