Europa League

Astra joaca pragmatic si avanseaza in Europa League

Astra Giurgiu s-a calificat joi seara in Turul 3 preliminar al Ligii Europa, dupa un 0-0 acasa cu scotienii de la Inverness, pe care echipa din Romania a reusit sa ii tina in frau. Astra joaca in Turul 3 cu castigatoarea dintre West Ham United (Anglia) si Birkirkara (Malta), prima mansa pe 30 iulie, iar a doua pe 6 august. Meciul dintre Birkirkara si West ham se joaca acum, este 1-0 pentru maltezi, dupa ce in tur in Anglia fusese tot 1-0. Englezii joaca acum in inferioritate numerica.

Astra a inceput partida calificata, dupa victoria cu 1-0 din Scotia, dar in prima repriza nu s-a vazut deloc in atac. Primele 45 de minute au fost anoste, cu majoritatea actiunilor oprite inainte ca mingile sa ajunga in careu.

In partea a doua, Budescu a trecut pe lateralul atacului, iar De Amorim in centru, iar lucrurile s-au mai dezmortit in ofensiva. 

Totusi, actiunile de atac nu au abundat din partea Astrei. Cea mai mare ocazie de gol a fost un sut al lui De Amorim, frumos trimis spre coltul lung, dar putin pe langa poarta.

Inverness a presat de cateva ori, iar portarul Silviu Lung Jr. a iesit in evidenta. La una dintre faze, Christie a cazut in careu, iar scotienii ar fi putut primi un penalty in minutul 77.

Finalul de meci a gasit-o pe Astra lovind pe contraatac, in timp ce Inverness incerca fara forta si idei concrete sa obtina golul care ar fi trimis partida in prelungiri.

Budescu a avut de doua ori golul in picior pe contraatac, prima oara a sutat apatic si direct pe portar, iar a doua oara a incercat sa dribleze prea mult si a iesit cu mingea in out de poarta.

In minutele de prelungiri, Budescu a fost scos, iar antrenorul Marius Sumudica a pus miza pe aparare pentru a conserva avantajul din tur si, implicit, calificarea.

Adversara Astrei in Turul 3 preliminar este West Ham United (Anglia), care a abia a invins in cel mai dramatic meci al serii, contra celor de la Birkirkara (Malta). 

Turul 3 programeaza prima mansa pe 30 iulie, iar a doua pe 6 august. Tragerea la sorti pentru play-off are loc pe 7 august. 



Astra joaca pragmatic si avanseaza in Europa League