Europa League

Astra Giurgiu, cu un pas in playoff-ul Ligii Europei

Astra a obtinut o victorie categorica in prima mansa a confruntarii cu Slovan Liberec, scor 3-0, gratie hat-trick-ului semnat de viitorul jucator al selectionatei conduse de Victor Piturca, nigerianul Kehinde Fatai. Meciul disputat la Giurgiu, pe "Marin Anastasovici", in fata a peste 5000 de spectatori, a fost la discretia gazdelor, care se puteau indrepta fara probleme spre un scor de tenis.

Giurgiuvenii au avut un start ideal de meci, dupa ce Kehinde Fatai, jucatorul dorit de Victor Piturca la echipa nationala, a deschis scorul cu un sut la coltul scurt. Nigerianul a insirat doi adversari si a modificat tabela de pe Marin Anastasovici inca din minutul 4.

Zece minute mai tarziu, Constantin Budescu a trecut la un varf de bocanc pe langa o reluare decisiva, in urma unui contraatac de manual al jucatorilor echipati in alb.

Fatai putea realiza dubla, in minutul 21, cand portarul lui Slovan a scapat mingea din brate, insa a avut timp suficient sa se replieze si sa rezolve cu emotii din fata varfului Astrei. 

In minutul 37, Budescu a incercat sa repete isprava din meciul cu Dinamo, printr-o executie antologica la iesirea din poarta a lui Hrosso.

Inceputul partii secunde a gasit-o pe Astra la conducerea jocului, dupa ce lovitura de cap a lui Yahaya a fost deturnata de sub bara de goalkeeperul lui Hrosso (54).

Minutul 59 l-a gasit din nou in pozitie de finalizare pe Fatai, insa Hrosso a fost salvat de sutul pe centrul portii livrat de nigerian din pasa lui Constantin Budescu.

Budescu l-a facut mare pe portarul slovac al celor din Liberec, in minutul 68, printr-un sut in forta la coltul scurt.

Cu un sfert de ora inainte de final, Fatai nu a mai iertat, dubland avantajul gazdelor. Scorul final a fost stabilit de acelasi Fatai, care a incheiat seara apoteotic, cu un hat-trick ce o pune pe Astra in situatia de a fi ca si calificata in play-off-ul Europa League.

Astra: Lung - Pliatsikas, Ben Youssef, Gaman, Morais - Laban, Yahaya - Enache (L. Rus 85), Budescu, William Amorim (Cristescu 87) - Fatai (Bukari 84)
Rezerve: Coman - Oros, Rus, Ionita, Cristescu, Seto, Bukari

Slovan Liberec: Hrosso - Coufal, Karisik (Pimpara 66), Rajnoch, Felisman - Pavelka, Sackey, Delarge - Sural, Dubek - Luckassen (Hamul'ak 71)
Rezerve: Kolar, Frydek, Mudra, Pimpara, Obrocnik, Kolar, Hamul'ak

Arbitru: Ilias Spathas (Grecia)

Cartonase galbene: Rajnoch 9, Luckassen 54, Pimpara 70

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)

Spectatori: 5000



Astra Giurgiu, cu un pas in playoff-ul Ligii Europei