Europa League

Astra Giurgiu castiga in deplasare cu Olympique Lyon

Victorie istorica obtinuta de Astra Giurgiu in fieful multiplei campioane a Frantei Olympique Lyon. Condusa la pauza cu 1-0 dupa o prima repriza dominata de gazde, dar in care a Astra a avut sansele ei, echipa giurgiuveana a dominat autoritar partea secunda si a reusit sa marcheze de doua ori ratand alte trei ocazii mari.

Olympique Lyon a sufocat Astra in primul sfert de ora al meciului de pe Stade Gerland, in multe momente echipa lui Daniel Isaila fiind supusa la un adevarat asediu.

Astra a dat primele semne ca nu a venit la Lyon sa se apere in minutul 12, cand Enache a patruns pe contraatac si a scos mingea in lateral pentru Budescu. Chiar daca nu a fost ocazie, Astra a tras un prim semnal la poarta lui Lopes.

Minutul 16 a adus cea mai mare ocazie a gazdelor la sutul lui Lacazette din interiorul careului. Lung s-a intins si a respins in extremis in corner.

Replica Astrei nu a intarziat si dupa doar un minut de la ratarea gazdelor Fatai a sutat peste poarta din alergare.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 26 si a venit dupa o faza simpla a celor de la Lyon. Balonul a fost adus in marginea careului la Malbranque si acesta l-a invins pe Lung cu un sut la coltul scurt.

Cu zece minute inaintea pauzei Fatai avea sa rateze cea mai mare ocazie a meciului. Seto a citi bine jocul in flancul drept si a pasat in fata portii pentru reluarea lui Fatai, insa nigerianul a trimis mult peste poarta.

Isaila l-a trimis in teren pe De Amorim in locul lui Seto in debutul partii secunde si Astra a pus stapanire pe joc. Mult mai determinati decat adversarii lor, care probabil s-au crezut invingatori dupa primele 45 de minute, giurgiuvenii au dominat copios jocul si au ratat ocazie dupa ocazie.

Budescu a deschis seria ratarilor in minutul 49 cu un sut care a trecut foarte aproape de poarta lyoneza.

A urmat o dubla ocazie in minutul 56. Mai intai Budescu nu a reusit sa reia a la Del Piero centrarea lui Enache, iar De Amorim a fost blocat pe urmarire de portarul Lopes.

Budescu l-a simtit foarte bine pe Fatai in minutul 60 si a trimis pentru acesta la urmarire, numai ca Lopes a fost mai iute si a iesit primul la intalnirea cu mingea.

Un minut mai tarziu Laban isi trecea si el in cont o sansa uriasa de gol dupa un balon scos de acelasi De Amorim.

Astra nu a mai ratat tinta in minutul 72 si Fatai a restabilit egalitatea printr-o reluare din fata portii, dupa o centrare a lui Enache de pe dreapta.

Gazdele au ramas in inferioritate numerica dupa ce Rose a primit al doilea galben in minutul 78m iar dupa alte doua minute De Amorim a scos o lovitura de la 11 metri transformata de Budescu.

Olympique Lyon: Lopes - Jallet, B. Kone, Rose, Ferri - Tolisso, Malbranque (Grenier '76), Gonalons - Bahouli (Mvuemba '68) - Lacazzette, Yattara (Ghezzal '82). Antrenor: Hubert Fournier

Astra Giurgiu: Lung - Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais - Yahaya, T. Seto (De Amorim '46) - Enache, Laban (Rus '86), Budescu - Fatai (Bukari '82). Antrenor: Daniel Isaila.

Cartonase galbene: Rose '44, '78 / J. Morais '39

Cartonas rosu: Rose '78

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Spania, formata din Carlos Gomez - Javier Rodriguez, Luis Martinez si Jose Gonzalez.

Returul va avea loc la 28 august, la Giurgiu.



Astra Giurgiu castiga in deplasare cu Olympique Lyon