Europa League

Astra Giurgiu, calcata in picioare de AS Roma. Totti, magician pe teren la 40 de ani

Integralist la doar cateva zile dupa ce a implinit 40 de ani, Francesco Totti a evoluat ca in prima tinerete si a contribuit la trei dintre cele patru goluri marcate de AS Roma in poarta celor de la Astra Giurgiu. Campioana Romaniei a aratat un fotbal sarac si plecat din Cetatea Eterna cu capul plecat, cocosata de problemele financiare care apasa tot mai puternic si care pun sub semnul intrebarii chiar viitorul clubului.

Meciul a inceput promitator pentru echipa lui Marius Sumudica, iar Nicoara a trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 5. Acesta s-a trezit singur cu portarul advers, dar s-a precipitat si a sutat in acesta obtinand doar cornerul.

Un inceput curajos pentru campioana Romaniei pe uriasul Stadio Olimpico din Roma, unde formatia gazda l-a avut in teren inca din primul minut pe legendarul Francesco Totti, jucator care a implinit 40 de ani in urma cu doar cateva zile.

Roma a deschis scorul in minutul 15 prin olandezul Strootman excelent aparut in sase metri la o centrare de calitate oferita de veteranul Totti dintr-o lovitura libera. Fundasul olandez a pus latul din fata lui Lazic, spectator la respectiva faza.

Asezata intr-un sistem 5-4-1, Astra a fost incapabila sa reactioneze si a continuat sa se apere de parca scorul ar fi ramas in continuare 0-0.

Fabricio, jucatorul de 35 ani din lotul Astrei, a produs panica in careul advers dupa o patrundere personala in minutul 32, insa sutul acestuia din unghi nu a prins poarta.

Doua minute mai tarziu Lung s-a opus providential golului doi la patrunderea egipteanului Salah, insa nu a mai avut ce face in finalul reprizei. Totti a sutat in forta dintr-o lovitura libera, mingea a intalnit transversala si a revenit la Fazio, iar acesta a impins-o cu capul in poarta.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai rau pentru Astra, echipa care a mai primit un gol dupa doar trei minute. Fabricio Silva si-a deviat in propria poarta o minge centrata in forta de Perotti de pe stanga.

Salah a inchis tabela din pasa lui Totti in minutul 55, desi pana la final Roma ar mai fi putut sa marcheze alte doua sau chiar trei goluri.

Singura ocazie a celor de la Astra in partea secunda a venit in urma unui contraatac la pasa lui Niculae pentru Alibec. Jucatorul dorit de Steaua a ramas singur cu portarul si a sutat in forta, dar a fost blocat.

Astra ramane fara niciun punct intr-o grupa din care mai fac parte Austria Viena si Viktoria Plzen. Cele doua au remizat 0-0 in meciul direct de joi seara la Viena.



Astra Giurgiu, calcata in picioare de AS Roma. Totti, magician pe teren la 40 de ani