Europa League

ASA, ingenuncheata de St. Etienne cu trei goluri din alte filme

ASA Targu Mures a pierdut primul meci din Turul 3 preliminar al Ligii Europa, joi seara, invinsa de St. Etienne cu 3-0. Francezii au marcat trei goluri de generic, facand diferenta in fata unei echipe bataioase, dar neobisnuita cu executiile de valoare. Trei goluri toate din afara careului, trei goluri din trei suturi, ceea ce ridica un semn de intrebare la adresa portarului Stancioiu.

ASA, desi a jucat acasa, nu a avut vreo ocazie clara de gol. Au fost cateva centrari sau suturi, dar nimic ce sa ii puna probleme reale lui Ruffier.

Francezii, locul 5 sezonul trecut in Ligue 1, au adus fotbalul la Targu Mures. Au fost trei goluri unul si unul, pe care spectatorii locali le-au admirat, insa nu destul, pentru ca dupa al treilea au inceput sa paraseasca arena.

Avertismentul lui St. Etienne a inceput in minutul 18, cu o bara. Cinci minute mai tarziu, Diomande a deschis scorul cu un gol desprins de pe jocurile de pe computer, din seria FIFA. Un sut trimis cu piciorul drept din lateral, din afara careului, la care Stancioiu nici nu a avut timp sa tresara.

De altfel, toate golurile ii pot fi imputate lui Stancioiu, pentru ca au fost executii de la distanta. De vina a fost si apararea pentru ca a lasat libere executiile in forta ale francezilor, insa cand primesti trei goluri din trei suturi de la distanta, atunci in poarta e o problema.

Hamouma, cel mai bun jucator din atac al francezilor, a dus scorul la 2-0 in minutul 75. Un sut de la 18 metri, in diagonala, cu bolta, peste un Stancioiu putin iesit, atata cat sa incaseze un gol la vinclu, cu bara.

Pentru ca a observat punctul slab al celor de la ASA, Hamouma a spus "pourqui pas?", asa ca in minutul 83 a mai plesnit una de la 20 de metri. Acelasi scenariu, Stancioiu depasit, mingea in plasa. 

Un joc in care St. Etienne a beneficiat de slaba aparare a celor de la ASA, dar si de reflexele intarziate ale lui Stancioiu. E drept, toate executiile au fost bine trimise, plasate parca de mana, frumoase, de Ligue 1, nu de Liga 1.

Returul peste o saptamana, dar asa cum a aratat partida de joi ASA este eliminata.



ASA, ingenuncheata de St. Etienne cu trei goluri din alte filme