Europa League

AS Roma elimina pe Feyenoord dupa cel mai tensionat meci al 16-imilor Europa League

Dupa ce in urma cu o saptamana suporterii lui Feyenoord au facut prapad in capitala Italiei, meciul retur de la Rotterdam a fost catalogat la categoria de risc maxim si nu mult a lipsit ca intalnirea sa fie suspendata.

In cele din urma AS Roma s-a impus pe teren, cu 2-1, si a obtinut calificarea in optimile de finala, cu scorul general de 3-2.

Ljajic a deschis scorul in finalul primei reprize, impingand mingea in poarta la capatul unei centrari la bara a doua.

Spiritele s-au aprins in tribuna in minutul 54 dupa eliminarea lui Te Vrede. Decizia arbitrului francez I-a inflamat pe suporterii olandezi si asa pusi pe scandal.

Acestia au aruncat mai multe obiecte in teren si centralul a decis suspendarea meciului in minutul 55, amebele echipe retragandu-se la cabine.

Inaintea acestui moment, in timpul primei reprize, aceiasi suporteri ai gazdelor l-au provocat pe ivorianul Gervinho, aruncand in directia acestuia cu o banana gonflabila.

In cele din urma dupa o intrerupere de mai multe minute cele doua echipe au reluat jocul si la un doua minute de la reincepere Feyenoord a egalat prin Manu.

Manu, jucator intrat pe teren in pauza fortata in locul lui Boulahrouz si care s-a dovedit decisiv pe o patrundere frontala spre poarta Romei.

Gervinho si-a luat o frumoasa revansa in fata suporterilor scandalagii marcand golul victoriei si calificarii pentru Roma cu o reluare din sase metri dupa o pasa ideala a lui Torosidis de pe flancul drept.

Chiar daca in final dictase trei minute de prelungire, arbitrul francez a pus capat mai repede intalnirii, semn clar al tensiunii formidabile care s-a simtit la nivelul gazonului.

Roma merge astfel in optimi si se alatura celorlalte patru echipe deja ajunse acolo: Fiorentina, Inter Milano, Napoli si AC Torino.

Tragerea la sorti este vineri de la ora 14:00 live text pe onlinesport.ro



AS Roma elimina pe Feyenoord dupa cel mai tensionat meci al 16-imilor Europa League