EURO2016

Ungaria bate Austria si obtine prima victorie la un EURO dupa 1964

Revenita la un turneu final de Campionat European pentru prima data dupa 1972, Ungaria a invins Austria la Bordeaux, cu 2-0 (0-0), intr-un meci din Grupa F a EURO 2016.

Adam Szalai a deschis scorul pentru maghiari in minutul 64 cu o minge intepata din interiorul careului la pasa cu exteriorul oferita de Dzsudzsak.

Szalai nu mai marcase un gol din 12 decembrie 2014 de la o partida intre Hoffenheim si Eintracht Frankfurt. Cu alte cuvinte de 39 de partide. Ultima sa reusita la echipa nationala data tot din 2014, cand a marcat in luna octombrie impotriva Insulelor Feroe.

La trei minute de la deschiderea scorului Austria a ramas in inferioritate numerica, dupa ce Dragovic a primit al doilea galben si a fost eliminat pentru un fault dur comis in interiorul careului advers contra lui Kadar.

Ungaria a dat lovitura pe contraatac in minutul 89 prin Stieber dupa un balon recuperat de maghiari in preajma propriului careu. Finalizare spectaculoasa a jucatorului intrat in partea secunda, cu balonul saltat peste portarul austriac Almer.

Austria, favorita pe hartie inaintea startului partidei, a dominat inceputul meciului, Alaba trimitand in bara cu un sut in minutul 2.

Maghiarii au pus treptat stapanire pe centrul terenului, insa pana la pauza austriecii au mai ratat alte doua ocazii de gol. Mai intai Kiraly a respins cu o mana sutul lui Januzovic din vole (min.38), pentru ca trei minute mai tarziu Harnik sa rateze pe contraatac.

Ungaria n-a mai jucat la Campionatul European din 1972, cand a marcat ultimul gol la un EURO prin Lajos Ku. De atunci si pana la victoria obtinuta in fata Austriei la Bordeaux au trecut 16.068 de zile!

Ultima victorie a Ungariei la un turneu final de Campionat European a fost obtinuta pe 20 iunie 1964, scor 3-1 cu Danemarca in finala mica a turneului gazduit de Spania.



Ungaria bate Austria si obtine prima victorie la un EURO dupa 1964