EURO2016

TVR reintra in cursa pentru EURO 2016

Televiziunea Romana (TVR) a anuntat vineri ca exista sanse mari sa nu piarda difuzarea EURO 2016, desi initial se anuntase ca aceasta competitie va fi transmisa doar de Dolce Sport.

Directorul TVR, Stelian Tanase, a declarat ca exista sanse de "99,99%" ca postul public sa difuzeze EURO 2016.

"Pot sa va spun ca exista sanse de 99,99% ca TVR sa transmita EURO 2016. Am negociat deja cu reprezentatii UEFA", a declarat Tanase in cadrul unei emisiuni tv.

Insa, tot el a detaliat si modul in care meciurile vor fi transmise. In faza grupelor, va fi doar un meci pe zi la TVR, numit "meciul zilei", iar abia din sferturile de finala si pana in finala toate partidele. Vestea buna este ca meciurile Romaniei vor fi la TVR, daca echipa nationala se va califica.

"TVR va da cele mai importante meciuri in grupe, adica partida zilei, iar din sferturi si pana in finala toate meciurile vor la la TVR. Vom avea 23 de meciuri in total, iar daca Romania se califica toate partidele noastre vor fi transmise", a spus Tanase.

Oferta TVR va fi astfel mai slaba decat cea a Dolce Sport, care va transmite in direct toate partidele, in numar de 51, dintre care 28 exclusiv. Din ceea ce a spus Stelian Tanase, se deduce ca acele 28 de meciuri exclusive vor fi doar in faza grupelor si, in acelasi timp, nu cele ale Romaniei.

UEFA a reusit astfel sa vanda in Romania drepturile tv catre doua societati, ceea ce nu poate fi decat o foarte buna afacere pentru forul european.



TVR reintra in cursa pentru EURO 2016