EURO2016

Turcia elimina Cehia de la EURO si ia fata Albaniei in lupta pentru optimi

Fara niciun punct dupa primele doua meciuri si un golaveraj de minus patru, Turcia a renascut in ultimul moment si a castigat, cu 2-0, in fata Cehiei.

O victorie adusa de golurile lui Burak Yilmaz si Ozan Tufan prin care turcii intra in ecuatia calculelor pentru cele patru locuri trei care duc in optimile de finala.

Doua dintre acestea sunt deja acontate de Slovacia si Irlanda de Nord, in timp ce Turcia ajunsa acum la trei puncte si minus doi golaveraj a luat fata Albaniei, impinsa pe patru. Turcii au insa sanse minime sa prinda un loc in optimi, echipele din Grupele E si F fiind favorite la calificarea de pe locul trei.

Winmasters: Bonus 500 de lei

Turcia a deschis scorul rapid in meciul de la Lens dupa doar zece minute la capatul unui contraatac purtat pe dreapta de tanarul Emre Mor. La cei doar 18 ani ai sai, Mor a aratat ca este un jucator matur si lucid servindu-l ideal in careu pe atacantul Burak Yilmaz. Finalizare fulgeratoare din partea acestuia, Cech neavand timp sa schiteze niciun gest.

Cehii au replicat prin Sivok sapte minute mai tarziu, dar mingea trimisa de acesta cu capul a intalnit bara.

Portarul turc Babacan a iesit la rampa in minutul 38 respingand in corner sutul bun trimis de Plasil din afara careului. Acelasi Babacan a blocat in minutul 60 sutul lui Darida de la distanta.

Cinci minute mai tarziu Ozan Tufan a devenit cel mai tanar marcator al Turciei la un turneu final. La cei 21 ani, doua luni si 56 de zile, Tufan a punctat cu un sut la vinclu din pasa lui Mehmet Topal.

Turcii au trecut pe langa 3-0 in minutul 83 la mingea trimisa de Olcay Sahan, dar chiar si la 2-0 echipa lui Fatih Terim ramane in carti cu sanse teoretice pentru optimi.



Turcia elimina Cehia de la EURO si ia fata Albaniei in lupta pentru optimi