EURO2016

Tara Galilor obtine prima victorie din istorie la un Campionat European

Intr-un duel al debutantelor la un turneu final de Campionat European, Tara Galilor a invins Slovacia, cu 2-1, prin golurile marcate de Bale si Robson-Kanu. Pentru slovaci egalase Duda la prima atingere de Balon. In Grupa B se mai joaca Anglia-Rusia, primul meci de risc maxim de la EURO 2016.

Galezii si-au pierdut portarul titular, pe Hannessey, chiar inaintea primului fluier al meciului cu Slvoacia, acesta suferind o accidentare la spate. A intrat Ward intre buturi, un jucator cu doar trei meciuri pentru nationala.

Prima ocazie a meciului de la Bordeaux a apartinut Slovaciei si a fost o mare sansa de gol ratata de Hamsik in minutul 6. Scapat singur spre poarta, jucatorul lui Napoli a fost blocat in extremis de Davies venit la sacrificiu.

Jocul a scazut in intensitate pe fondul unui ritm scazut impus de galezi si a neputintei exprimate de slovaci in faza ofensiva.

Partea secunda a inceput cu un sut trimis de slovacul Mak peste poarta, iar Bale a amenintat cu o lovitura de cap buturile aparate de Kozacik in minutul 59.

Jan Kozak a mutat inspirat in minutul 60 prin introducerea lui Duda in locul lui Horosovsky, iar mijlocasul de la Legia Varsovia avea sa restabileasca egalitatea la prima atingere de balon. O minge pe jos in careul advers care a prins pe picior gresit apararea galeza si o finalizare cu stangul pe langa un Ward spectator.

Slovacia a pus stapanire pe meci dupa marcarea golului, Weiss si Mak negasind spatiul portii cu suturi de la distanta.

Chris Coleman l-a trimis in teren pe Robson-Kanu in minutul 71, mutare extrem de inspirata. Jucatorul format la academia lui Arsenal a marcat pentru 2-1 in minutul 82 cu o reluare din interiorul careului.

Ramsey ratase o buna sansa de gol in minutul 74, cand a reluat cu capul peste poarta dintr-o pozitie favorabila, iar Bale trimitea pe centrul portii sase minute mai tarziu dintr-o lovitura libera.
Slovacii au atacat in disperare de cauza si Nemec, jucator intrat in partea secunda, a luat la tinta bara din 8-9 metri cu patru minute inaintea finalului.



Tara Galilor obtine prima victorie din istorie la un Campionat European