EURO2016

Tara Galilor elimina Irlanda de Nord in optimi dupa un autogol

Calificare pentru Tara Galilor in sferturile de finala la EURO 2016 dupa o victorie la limita, scor 1-0, cu Irlanda de Nord. Unicul gol al meciului de pe Parc des Princes a fost un autogol semnat de fundasul McAuley pe final de meci la o centrare a lui Bale.

Un meci modest facut de ambele echipe britanice, insa si mai interesant este ca galezii au avut un singur sut pe spatiul portii si acela dintr-o faza fixa. O lovitura libera executata in forta de Bale in repriza a doua si pe care portarul McGovern a reusit sa o respinga.

Irlanda de Nord a fost mai prezenta in joc, in special in prima repriza, cand Ward a avut doua situatii favorabile de a marca.

Dallas a deschis seria ratarilor nord-irlandeze in minutul 10, cu nu sut la coltul scurt respins de Hennessey, dupa care Tara Galilor a avut un gol anulat in minutul 20 la un offside semnalizat la Vokes.

Acelasi Hennessey respingea in minutul 23 cu o mana peste bara sutul trimis de la distanta de Ward.

In partea secunda fazele de poarta au fost putine, sutul din lovitura libera trimis de Bale in minutul 55 si ciocnirea galezilor Ashley si Jonathan Williams fiind cele mai notabile actiuni.

Acestea in afara golului marcat in propria poarta de McAuley in minutul 74 la o centrare a lui Bale din flancul stang. Aparatorul nord-irlandez, talonat de Robson-Kanu, a pus nefericit latul si mingea a intrat in poarta.

Fara aceasta eroare personala meciul se indrepta spre un 0-0 clasic si am fi avut prelungiri.

De retinut ca Tara Galilor n-a avut nici macar un corner tot meciul, in timp ce Irlanda de Nord a repus de sase ori de la coltul terenului.

Tara Galilor este prima echpa care castiga un meci in fazele eliminatorii la un Campionat European cu un singur sut trimis pe poarta dupa Grecia in finala EURO 2004.



Tara Galilor elimina Irlanda de Nord in optimi dupa un autogol