EURO2016

Tara Galilor castiga Grupa B dupa o victorie superba cu Rusia

Clasata in urma cu cinci ani pe locul 117 in ierarhia FIFA, Tara Galilor este pana acum surpriza placuta de la EURO 2016. Galezii au reusit sa castige Grupa B in fata Angliei dupa o victorie categorica in fata Rusiei la Toulouse, scor 3-0, meci in care Gareth Bale a marcat un gol si a devenit noul golgeter al turneului final.

Cu o viteza in plus fata de rusi si un joc combinativ de mare rafinament, galezii au dominat jocul de la un capat la celalalt, iar daca la final tabela ar fi aratat un scor mai mare nu s-ar fi suparat nimeni.

Nu mai putin de 12 suturi pe poarta au tras galezii, portarul rus Igor Akinfeev fiind eroul unei echipe care paraseste competitia cu un singur punct obtinut chiar in prima partida.

Bale a ratat prima ocazie in chiar minutul 2 cu un sut de pe linia careului de 16 metri bloct de Akinfeev. Deschiderea scorului s-a produs zece minute mai tarziu la o faza in care Ramsey a fost excelent lasat singur cu portarul Rusiei dupa un balon recuperat de galezi la centrul terenului.

Tara Galilor si-a majorat avantajul in minutul 21 prin Taylor. Acesta a primit cu sansa o minge de la Vasili Berezutski si a ramas singur cu Akinfeev. Portarul rus a reusit sa respinga intr-o prima faza, dar mingea i-a revenit lui Taylor si n-a mai ratat din a doua incercare.

Ocazie ratata de Vokes in minutul 32. Din nou Akinfeev s-a opus providential si a limitat proportiile scorului. Apoi Bale a trimis cu capul peste poarta.

Senzationala cursa lui Bale cu trei minute inaintea pauzei. Scapat singur cu Berezutski si Ignashevich, doi fundasi care impreuna au aproape 70 ani, atacantul galez i-a depasit pe amandoi si a gasit poarta cu un sut din alergare. A blocat acelasi brav Akinfeev.

Galezii au continuat sa joace fenomenal pe tranzitia ofensiva si in partea secunda, iar Bale a deschis repriza cu o cursa pe stanga si un sut pe poarta. Faza s-a repetat in minutul 56, cand Akinfeev a scos cu piciorul sutul aceluiasi Bale.

Liderul galezilor nu a mai ratat tinta in minutul 68, cand a inchis tabela cu un stang exterior de mare efect pe langa portarul rus la o pasa inteligenta oferita de Ramsey printre fundasii adversi.

Dzyuba a ratat cea mai mare ocazie a rusilor in minutul 86, cand nu a prins poarta din doar sase metri la o centrare buna a lui Mamaev.

Pentru a 9-a oara din ultimele zece prezenta la un turneu final (european sau mondial) Rusia paraseste competitia dupa faza grupelor.

Caseta tehnica

Rusia: Akinfeev; Smolnikov, Ignashevic, V. Berezutski (A. Berezutski, 46), Kombarov; Mamaev, Glushakov; Shirokov (Golovin, 52), Kokorin, Smolov (Samedov, 70); Dzyuba.

Tara Galilor: Hennessey; Chester, A. Williams, Davies; Gunter, Allen (Edwards, 74), Ledley (King, 76), Ramsey, Taylor; Vokes, Bale (Church, 83).



Tara Galilor castiga Grupa B dupa o victorie superba cu Rusia