EURO2016

Spania castiga chinuit cu Cehia

Victorie la limita pentru Spania, detinatoarea titlului european, in fata Cehiei, cu 1-0, luni dupa-amiaza la Toulouse in Grupa D. Spania ajunge la 13 meciuri fara infrangere la EURO, ultima partida pierduta fiind contra Portugaliei in grupele din 2004.

Unicul gol al unui meci dominat autoritar de spanioli a fost marcat de fundasul Gerard Pique cu o lovitura de cap in minutul 87.

Iniesta a centrat perfect pentru aparitia colegului de la Barcelona in sase metri si Pique a trimis la coltul scurta fara nicio speranta pentru portarul Cech.

Un meci in care Spania a avut o posesie de 72% si nu mai putin de 18 suturi spre poarta, dintre care cinci pe spatiul portii. Cehia a intrat pe teren cu strategia de a juca la 0-0 si nu mult a lipsit sa le iasa. Niste cifre care arata superioritatea Spaniei, echipa care este favorita la castigarea Grupei D.

Dupa ce au primit gol cehii au ratat o mare ocazie prin Darida, al carui sut in forta din interiorul careului a fost respins de portarul spaniol De Gea.

Folosit titular, Morata a deschis seria ratarilor Spaniei in minutul 15, cand l-a luat la tinta pe Cech cu o reluare din sase metri din centrarea lui Silva.

Cu trei minute inaintea pauzei la finalizare a aparut si Nolito din serviciul aceluiasi Iniesta. Balonul a fost respins in fata de Cech, iar Hubnik pe faza a pus un picior salvator in fata lui Morata.

Cehii au avut primul lor sut pe poarta in minutul 45, la ultima faza a primei reprize, cand Necid l-a incercat pe De Gea cu o minge din 16 metri.

Intrarea lui Aduriz in atacul spaniol, un varf de gabarit care a stiut sa rupa defensiva adversa, s-a dovedit decisiva. Golul marcat de Pique a venit tocmai in urma unei centrari inalte cu aparitia surpriza  fundasului spaniol la finalizare.

Spania egaleaza Croatia in clasamentul Grupa D, fiecare avand cate trei puncte dupa primele meciuri.

Spania: 13. David de Gea — 16. Juanfran, 3. Gerard Pique, 15. Sergio Ramos (capitan), 18. Jordi Alba — 10. Cesc Fabregas (14. Thiago Alcantara, 70), 5. Sergio Busquets, 6. Andres Iniesta — 21. David Silva, 22. Nolito (11. Pedro Rodriguez, 82) — 7. Alvaro Morata (20. Aritz Aduriz, 62). Selectioner: Vicente del Bosque. 

Cehia: 1. Petr Cech — 2. Pavel Kaderabek, 6. Tomas Sivok, 5. Roman Hubnik, 8. David Limbersky — 22. Vladimir Darida, 13. Jaroslav Plasil — 4. Theodor Gebre Selassie (18, Josef Sural, 86), 10. Tomas Rosicky (capitan; 15. David Pavelka, 88), 19. Ladislav Krejci — 7. Tomas Necid (21, David Lafata, 75). Selectioner: Pavel Vrba. 



Spania castiga chinuit cu Cehia