EURO2016

Rusia smulge un egal Angliei in ultimele secunde

Primul rezultat de egalitate la EURO 2016 a venit intre Anglia si Rusia, meciul considerat derby-ul Grupei B si partida care a fost prefatata de violente la Marsilia intre huliganii celor doua echipe. Englezii au deschis scorul prin Dier, jucator care a transformat o lovitura usor acordata in marginea careului, iar rusii au egalat in prelungiri prin vetaranul Berezutski. A fost un 1-1 scos de rusi din singura ocazie avuta in meci. Tara Galilor conduce in Grupa B dupa primele meciuri.

Anglia a dominat prima repriza a meciului de pe Stade Velodrome, iar Alli a dat startul asediului la poarta lui Akinfeev cu un sut peste in minutul 3.

Portarul Rusiei a avut de lucru patru minute mai tarziu la sutul lui Lallana din interiorul careului respingand in corner, primul din cele sase pe care le-au avut englezii in prima repriza.

Acelasi Lallana nu a prins cadrul portii la jumatatea reprize cu un sut cu piciorul drept, pentru ca doua minute mai tarziu Smolnikov sa apara providential deposedandu-l pe Sterling plecat spre poarta rusa.

Rooney l-a incercat pe Akinfeev cu un voleu din marginea careului, dar mingea pe centrul portii a fost respinsa cu usurinta de experimentatul portar.

Rusii au iesit mult mai hotarati de la cabine si au pus stapanire pe joc in partea secunda. Cu exceptia a doua faze fixe obtinute in marginea careului advers, englezii s-au vazut serios pusi in dificultate si Roy Hodgson privea ingandurat de pe margine.

Primul corner al Rusiei a venit abia in minutul 59, dupa care Smolov l-a intins pe Hart cu un lat din 16 metri. Mingea a trecut putin pe langa poarta.

Mare ocazie ratata de englezi prin Rooney in minutul 72. Mingea acestuia din centrul careului trimisa cu latul a fost deviata in bara de portarul Akinfeev.

Centralul italian Rizzoli a acordat destul de usor o lovitura libera in marginea careului rus la caderea lui Alli in duel cu Schennikov. O faza pe care Dier a transformat-o in gol cu o executie impecabila.

Rusii au continuat sa atace si au gasit egalarea in al doilea din cele trei minute suplimentare prin fundasul veteran Vasili Berezutski urcat in careul englez la o centrare. Acesta a reluat decisiv cu capul aducand un punct nesperat pentru Rusia.

Anglia ramane astfel fara victorie in meciurile inaugurale de la Campionatul European, avand 5 remize si patru infrangeri.



Rusia smulge un egal Angliei in ultimele secunde